Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Koccantam, mi a teendő utána?

Koccantam, mi a teendő utána?

Figyelt kérdés

Tegnap koccantam egy másik autóval. Benn voltam a körforgalomban amikor ő is bejött körültekintés nélkül.

Rendőrt hívtunk elismerte,hogy hibázott majd szerette volna kihagyni a biztosítót. Megegyeztünk x összegben. Én is úgy gondoltam,hogy az reális lehet.

Ma viszont voltam a karosszériásnál és a dupláját mondta. Lámpa csere törött lökhárító plusz ugye fújni is kell stb....

Nem akarok unfair lenni tény hogy megegyeztünk,de a duplája lesz a károm azt nem akarom saját zsebből fizetni.

Sárga kéket töltöttünk de mivel megegyeztünk nem tartottam fontosnak.

Ilyenkor mit tehetek ? Rendőrség kijött. Helyszíni szemle volt.

Letagadhatja,hogy ő soha nem járt ott ? Nem is ismer stb ?

Vagy hogy zajlik egy ilyen ?

Rendszámát nevét tudom. Ha, vállalja az összeget akkor nem akarok a biztosítóval játszani,de ha nem érvényesíthetem a károm ?

2018. nov. 26. 13:23
1 2
 11/13 veterán vas ***** válasza:
39%

Lehet, hogy kénytelen leszel megismerkedni az említett biztosítós pótszemle fogalmával, amikor a bontás után derül ki, hogy több a károd, mint amit "jólelkű" károkozó készpénzben fölajánlott.

(akkor majd megérted, miről írtam)

2018. nov. 26. 16:16
 12/13 anonim ***** válasza:

"Nem akartam a sráccal sem kicseszni ezért gondoltam,hogy megegyezünk. Nem akarta a biztosítót belevonni mert már volt balesete."

Igazad van, nyugodtan okozzon még több balesetet következmények nélkül... Különben szerintem ennek fele sem igaz, csak arra ment rá a szélhámos, hogy megsajnáld. Így duplán jól járt, mert a biztosító sem emeli meg a díját és a teljes károdat sem kellett kifizetnie.

Mindenképpen ragaszkodj hozzá, hogy a biztosítót is bevonjátok és ő fizesse a károdat (ezért van!), ne bizonytalankodj, ne hagyd ledumálni magadat. Kerek perec mond meg neki indoklás nélkül, hogy bevonod a biztosítót és ha nem tetszik neki, akkor szólsz a rendőrségen is róla.

2018. nov. 27. 19:00
 13/13 anonim ***** válasza:
61%
Ha a rendőr nem vett fel jegyzőkönyvet és nincsen kitöltve a baleseti bejelentő akkor pech.
2018. nov. 28. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!