Szerintetek ha motorral átcsúsztam a piroson a vèda alatt megbüntetnek-e?
Nekem M3 bevezetőnél volt nyáron egy pirosba csúszásom. (A vonalat a sárga elején hagytam el, de a lámpa piros volt mikor fizikailag alatta voltam.) Így nem tudom hogy szabálytalan voltam-e. Nekem nem jött ki.
Amúgy 100 ezer a piros lámpa és elméletben a véda rögtön rögzíti éjjel-nappal, és heteken belül nálad is van.
De ha olvasgatsz itt gyakorin vagy a péntek estiben akkor a tapasztalatok azt mondják hogy ez a "csoda" véda valójában a beharangozások ellenére segg hülye. Kéne minden szrt tudnia a sebességmérésen túl. Aztán még van amikor arra se jön ki a csekk.
Emellett sok nincs is mindig bekapcsolva.
Nem lepődnék meg ha megúsznád. És reménykedj benne, mert a piros az fix 100 rugó.
De természetesen a legjobb lenne hogyha úgy közlekednél hogy tisztában vagy a járművel és az időjárási viszonyokkal, és bármikor meg tudsz állni. A "csúszott" nem kifogás. Egy teherautó is befékezhetett volna vagy kihajthatott volna eléd és akkor most lehet korházban lennél.
Reméljük ezt megúszod, és a továbbiakban ebből is tapasztalatot gyűjtve (jobb sofőrré válva) közlekedsz.
Annak esélyeit, hogy kapsz-e bírságot, jól megírták: vagy igen, vagy nem.
Egy válaszban szerepel a kérdezett pénzbírság összege, durván rosszul. Ténylegesen: 50-ezer Ft. Az összegtől nem térhetnek el, a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről, az e tevékenységekre vonatkozó rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, felhasználásának rendjéről és az ellenőrzésben történő közreműködés feltételeiről szóló 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 3. melléklete határozza meg.
↓
A melléklet csaknam tizenegy éve, 2008. január 1-től, változatlanul, hatályos.
A jogszabályok hatályos teljes szövegei elolvashatók, például, itt:
Na örülök.
Akkor fel lehet fogni egy tanulópénznek amit nem kellett kifizetni.
További sok csekk és balesetmentes kilómétert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!