Miért van több hetes kresz oktatás a vizsga előtt mikor mindenkinek alapból ismernie kellene a kreszt?
"Miért van több hetes kresz oktatás a vizsga előtt mikor mindenkinek alapból ismernie kellene a kreszt?"
Saját magad válaszoltad meg a kérdést: "KELLENE"! De mégsem így van. Abban egyetértünk, hogy már általános iskolában tanítani kéne az alap KRESZ-t, de azért azt se felejtsük el, hogy egy "B" kategóriás KRESZ az sokkal több anyagot tartalmaz, mint a mezei gyalogosoknak és kerékpárosoknak szóló. Ergo mindenképpen kell oktatni.
A 9. válaszoló vagyok. A jobb oldali autó a helyes megoldás. Egyébként senki se Schuhmacher az utakon, vannak, akik kényszerből vezetnek. Egyszer lerakták a jogsit, azóta nem frissítették a tudásukat. Én is 6 éves jogsival, gyakorlásképpen kitöltve 1 tesztet, bukkantam rá a fenti (9-es válaszban említett) kérdésre és rosszul tudtam rá a választ. Szerintem mindenkinek kisiskolás kortól kezdve tanítani kellene a Kresz-t, a sofőrök pedig frissítsék fel a tudásukat 1-2 évente. Nem akartam játszani senkinek az agyam...
Remélem, hasznos választ adtam.
1: azért, mert nem ismeri mindenki alapból a KRESZt.
2: azért, mert alapból soha, senki (te sem) ismeri a KRESZt. Ugyanis nem annyiból áll, hogy jobbkézszabály, gyalogátkelő használata, közlekedési lámpa jelzéseinek ismerete, meg néhány alapvető tábla ismerete. Ezt régebben az ember már gyerekkorban megtanulta. Mert a mindennapokban ezzel találkozott.
De a KRESZ ennél kicsit összetettebb.
Egyenrangú útkereszteződések, vasúti átkelő fénysorompós meg anélküli esetben, parkolás szabályai, elsőbbségadás szabályai, vezwtéselmélet, stb. Soroljam? Ezt szerinted ki és főleg honnan tudhatja "alapból"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!