Ha autópályán kamionok előzése közben mögöttem este refit nyom valaki, mi a biztonságos megoldás?
#9: "De ezaz, hogy nekem nem érkezik meg a seggembe és nem kezd el villogni. Akkor valamit csak jól csinálok nem?"
Nem mindenki teheti meg, hogy mindig csak kihalt utakon vagy késő éjszaka utazzon. 11 után senki nem villog, tempomattal végig lehet menni az országon keresztbe.
M1, M7, M3 mind türhő népség vonulási útvonalai, 100 km alatt legalább 15-20 villogós tetvet látok. próbálom kerülni ezeket, már 5 kocsival hátrébb takarásban is kitűnnek fogyatékos vezetési tudásukkal, általában a szalagkorlát és a felezővonal között imbolyognak.
Eleget vezettem Magyarországon (is) nappal, sosem vokt problémám. Talán nem a tempomattal kellene aludni hanem alkalmazkodni a forgalom ritmusához.
Nem mondom hogy nincs egy kretén sem, de közel sem olyan a helyzet mint ahogy leírjátok, főleg nem olyan hogy érdemes legyen gyakorin sírni miatta.
Tanuljatok meg vezetni.
"hanem alkalmazkodni a forgalom ritmusához."
Mondja aki az előbb írta hogy 120-al tötymörög az autópályán.
Én nem beállok a számomra kényelmes sebességre tempomattal (120km/h), hanem tartom a kényelmes átlagot, közben pedig figyelem a tükröket.
Te 130at mész, de tempomattal és nem vagy tekintettel másra-> bunkó vagy és sírsz ha letolnak/levillognak
Én 120 átlagot megyek de nem szambázok be a belsőbe ha ott nagyon jön a másik, elengedem a gázt egy picit és megyek utána. Ha sok kamiont előzök és messzebb tudok visszasorolni, akkor még hiába van messzebb a másik, kicsit felgyorsítok hogy ne tartsam fel. Engem nem is villognak le és kényelmesen eljutok mindenhová.
Bevágni a féket nyilván bunkó dolog! De elengedni a gázt már teljesen okés!
Ha valaki nagyon jönne mögöttem, akkor próbálok igyekezni.
Ha viszont nagyon jön és még villog is, akkor elkezdek lassítani (fék nélkül) és visszamegyek a kamion mögé(!) és szépen elengedem! :) Teszem ezt akkor is, ha már a vezetőfülkében ülő kamionsofőr fejét is láttam! Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!