A férjemet megfogták a rendőrök vasárnap hajnalban, amikor az egyik barátunkért ment a közeli városba. Este megivott 2-3 pohár sört meg egy unikumot olyan 8 körül persze enni nem evett csak délelőtt.Milyen bűntetésre számítsunk?
Szia! Azt, hogy mekkora bünti van, azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy mi lehet a megoldás, mindamellett, hogy maximálisan elítélem az ittas vezetést. Szóval, várjátok meg, hogy mennyi az annyi, valószínűleg pénzbírság és jogosítvány elvétel. Írjatok egy szívhez szóló ne "fellebbezést", hanem "kifogást", melyben megbánja bűneit, elismeri, hogy milyen felelőtlen volt, stb. Kérje, hogy a tekintsenek el a jogosítvány elvételtől, mert olyan a munkája, munkaköre hogy nem tudja elvégezni jogosítvány nélkül. (vagy pl. beteg közvetlen hozzátartozót ő szállítja, másnak nincs jogsija...) Ennek valós problémának kell lennie, ezt alátámasztva írasson egy levelet a munkáltatójával (beteg hozzátartozó orvosával... stb.)és te egyszerre nyújtsd be.
Nem tudom, hogy mindezek fennállnak-e, illetve, hogy ez működik-e ittas vezetés esetében is, de ha "csak" az a baj, hogy rossz a busz közlekedés, akkor kevés esély van rá.
Üdv.
Az egyik ismerösöm is így járt, de nemtudom mennyit mutatott a szonda. Kb 3 hónapra vették el a jogsiját és választhatott, hogy vagy ez (hogy 3 hónap jogsi nélkül) vagy pénzbüntetés és 2 nap elzárás.
De ezek nem olyan biztos információk, én csak azt tudom, hogy elvették és utánna visszakapta, ezzel az elzárással nemtudom, hogy igazat mondott-e.
Ne haragudj, de remélem jól meg fogják büntetni!
Abban az esetben nem ezt mondanám, ha csak egy sört dobott volna be, de hogy 2-3 sört meg még unicumot is... Ne haragudj, de ez szabályellenes és közveszélyes. Én az ilyenekkel szemben már a lehető legkeményebben lépek fel, és úgy kezelem a dolgot, mintha egész nap piásan vezetett volna. Mert ugyebár más az ha a disco utáni sarkon fogom meg, mert ha azt mondja hogy párszáz méterre lakik, netán pár kilométerre, és látszik hogy őszintén bevallja azt a két sört, akkor legyen, megússza azzal, hogy házig kisérjük, megvárjuk míg beparkol. Onnastól nem a mi dolgunk, hogy megy-e még valahova... De ilyenkor nem szoktunk büntetni, pedig nem helyi zsaru vagyok.
Egyébként jogsira, fegyvertartásira és egyéb ilyen jellegű iratokra mindig azt mondják a tapasztalt vénrókák, hogy "megszerezni könnyű, megtartani nehéz". Ennek értelmében férjed mégsem törekedett a megtartásra, és ha netán emiatt rúgják ki a munkahelyéről, akkor sem hibáztathatja a rendőrséget, hisz gondolom nem a kollégák adták neki szondáztatás előtt azt a pár sört, meg az unicomot... Ennyi, le lehet minősíteni, de ezek tények, olyan törvény, ami minden jogosítvánnyal rendelkező állampolgárra vonatkozik, meg kell érteni. Ha valakinek szüksége van rá, ne furikázzon ittasan, még akkor sem, ha a barát kéri meg. Erős és határozott ember ki tudja vágni: "Bocs, de én már piáltam, és nem kockáztatok!"
rohaggyon ki a mája aki ittasan vezet az iet addig kéne rugdosni.mig mozog aztán a belénél fogva felakasztani a fára azt lelocsolni egy liter piával
remélem elrohad a börtönben és kibasszák a munkahelyéről
Még hozzáteném, hogy örüljetek, hogy nem ölt meg senit és nem halt meg. A vezetés veszélyes, hétvégi éjszakákon különösen.
Sokan nem tudjuk elkerülni, hogy fáradtan vezessünk. A pia azonban döntés kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!