Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy békés megyei városnak...

Egy békés megyei városnak alig nevezhető községben időnként csoportosan feltűnnek a rendőrjárőrök mozgó autóval lesből büntetni. Mindig a biztonsági övre utaznak. S nem tudom hogy miért teszik, mennyire szabályos ez a közúti eljárás részükről?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert szerintem ha például valaki nem kapcsolja be a biztonsági övét akkor az nem közúti közlekedést veszélyeztető tényező s nem hinném hogy a rendőröknek kék villogóval, szirénával kellene rájuk nyomulni és lemeszelni a főúton szabálysértő tagot, vagy például ahogy ma is történt egyszerűen a keskeny egysávos forgalmas út kereszteződésén ahol azért mozgalmas mezőgazdasági gép és kamionforgalom van.
2018. jún. 6. 03:39
1 2
 11/15 Alex Fly ***** válasza:
100%

Nem kellb hogy érdekeljenek a szabályok. De a közúti forgalomban való részvételnek ez a feltétele. Ha nem fogadod el a szabályokat, akkor ne vezess.

Gondolom ha valaki vendégségbe megy hozzádb akkor te is elvárod, hogy betartson néhány szabályt. Ha erre nem hanlandób akkor nem engeded be a lakásodba.

Ugyanez a helyzet a közlekedésben is...

2018. jún. 6. 22:28
 12/15 anonim ***** válasza:
17%
Alex ..pedig részt veszek benne elég sokat és pont nem érdekelnek azok a szabályok amiket nem tartok jónak,nem övezek,gyorshajtok ,zárót lépek át stb. Ez van. ..és nem tudnak semmit se csinálni max büntetgetnek a zsandárok,bár övért még soha nem büntettek meg. Aztán mégis ki a házigazdája a közútnak ? Elvileg közös,tehát az enyém is,és az én egységnyi területemmel el is foglalom . Megkérdeztek engem hogy milyen szabályok legyenek a közös közúton?Nem,hanem valamilyen felkent akárkik eldöntötték,én meg nem veszem figyelembe őket ..na ennyit a hasonlatról.
2018. jún. 7. 15:56
 13/15 Alex Fly ***** válasza:
100%

Igen, el lett döntve. És azzal, hogy igénybe veszed a közutat, magadra nézve kötelezőnek ismered el a használatának a feltételeit.

Azért valahol igen tragikus, hogy egyesek nem elég, hogy visszaélnek azzal, ha büntetlenül visszaélhetnek a helyzettel, de ráadásul még megpróbálják megideologizálni az egoizmusukat. Még annyi becsület sincs bennük, hogy vállalják a felelősséget azért, hogy semmibe veszik a többieket...

2018. jún. 7. 20:25
 14/15 A kérdező kommentje:
De, én mindig bekötöm magam és nem is az a haszontalan három pontos övem van ami semmit sem segít csak beszorulni a kocsiba, s még a bukósisakot is hajlandó lennék benne felhúzni a buksimra arra az időre ha A-ból B-be akarok eljutni.:-D Csak az a problémám hogy láttam hogyan ellenőriznek a főúton és túlzásnak találtam az eljárás menetét. Hiszen majdnem balesetet csináltak a rendőrök egy szabálytalan öv nélküli autós üldözése közben. Egy kamionos oldotta meg a helyzetet azzal hogy lehúzódott az útról a leállóra. Elég durva volt.
2018. aug. 16. 04:03
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi kommenteket, mindenkinek ment a zöld.)
2018. aug. 16. 04:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!