Csak én veszem észre, hogy a nők többségében nulla előzékenység van a forgalomban?
Általában amikor teherautóval vagyok, akkor 10/9 női sofőr semmi pénzért nem enged sávot váltani, ha neki ahhoz minimálisan is lassítania kéne.
Legtöbbször egy férfi sofőrre kell várnom, ha olyan a forgalom, mert elég lassú mozgású, régi teherautóval járok, szóval húzhatnám az autókra, de szerintem egyikünk sem járna jól.
Teszem hozzá,hogy teherautót eleve nem szeret maga elé engedni senki sem (én sem ha személyautóval vagyok), a férfi sofőrök többsége is röviddel utána kielőz.
De ettől eltérően személyautóval sem igazán előzékenyek a nők, csak ott tudok kicsit erőszakosabb lenni.
Nem csak a sávváltás, hanem alsóbb rendű útról szeretnék kifordulni, a csaj rám néz, majd azzal a lendülettel nagy gázt adva beáll a kereszteződésbe,elém.Semmivel nincs előrébb, de akkor is neki van elsőbbsége.
Nem csak magam eseteiben veszem észre, sokszor máskor is.
Természetesen vannak ilyen férfiak is, de én ahogy megfigyeltem Budapesten igencsak magas a nők aránya abban,hogy hogyan ne legyünk előzékenyek.
Aki észrevette már mit gondol, mitől lehet ez?
Nem tudják végiggondolni a szituációt, vagy küzdelemnek fogják fel a pozíciót, és nem számít,hogy 1 autó ide vagy oda, de akkor is neki kell előrébb lennie?

A nők nagy része örül, ha nem karambolozik a boltig meg vissza!
Kivételek is vannak, két női taxis.

Nem csak hogy észrevettem, hanem már jópár ilyen alkalom után én is ki akartam írni kérdésnek.
Meg még az a rész zavaró, hogy ha pl. kiengedek egy nőt a mellékutcából (lassú araszolás esetén), akkor az a nő - az esetek túlnyomó többségében - nem int egy köszönömöt, mint egy férfi, hanem mereven néz maga elé.
Ugyanígy, ha egy gyalogos megáll az út szélén a zebránál, és várja, hogy átengedjék, én meg megállok neki, akkor ha férfi, akkor int egy köszönömöt, ha nő, akkor meg elfordítja a fejét. (Az idősebb nők között több a jól nevelt, a fiatalok között alig akad.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!