Ez az elsőbbségadás tábla tulajdonképp kire vonatkozik?
[link] ,16.6581059,3a,54.3y,11.29h,95.63t/data=!3m6!1e1!3m4!1sFDubGYE5_A1_V439l5VwpQ!2e0!7i13312!8i6656
Ott van a záró vonal, senki sem lépheti át, utána meg a párhuzamos közlekedés szabályai érvényesek. Jól tudom?
Elé vágni soha, senkinek, semmikor sem szabad! Mint látod, a külső sáv egy becsatlakozó út. Az érkezőnek elsőbbséget kell adnia a már az úton levőnek.
A képet tudom csak nézni, a térképet nem. Az ellenkező irányban a két sáv összeolvad. A mi irányunkból is ez lehet.
Pedig bizony, ha nem lenne tábla, akkor a jobbkézszabály értelmében a becsatlakozó (87-es) útról érkezőknek volna elsőbbsége.
Egyébként bármelyik autópálya-felhajtón találhatsz hasonlót.
Na, az egyik linkről csak bejött a hely. Itt egy körforgalmat kikerülő jobbra kanyarodási lehetőség van kialakítva, s ahogy éreztem, ez rögtön meg is szűnő sáv.
Alapesetben a jobbról érkezőnek lenne elsőbbsége.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
Bár nem kaptam értelmes választ, azt leszámítva, hogy pl havazás esetén nem biztos, hogy látható az útburkolati jel. Szerintem baromság az, hogy a tábla miatti elsőbbségadás kötelező erősebb lenne a sáv váltás kiatti elsőbbségadás kötelezőnél.
Annak a balesetnek semmi köze nem volt szerintem a táblához....
Szimplán elnézhette a kamionja hosszúságát vagy észre sem vette az ismerősödet (holttér) és belehúzta a kormányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!