Itt szabályos e átmenni a szemközti Luter utcára úgy hogy besorolva a főútvonalon a belső (bal oldali) sávba és onnan balra kanyarodva?
Bocsi a gyk hibájából tönkrement a link.
Így megoldottam a linket : goo.gl per 2EPsfC
Ez elé kell a https:// és per helyett / és szóközök nélkül, csak szinén a gyk "szüttögése" miatt nem engedi rendesen leírni.
Szerintem nem szabályos, mert ez egy darab kereszteződés, tehát olyan mintha egyenesen mennél, de az meg tilos a kötelező haladási irány miatt.
Persze tévedhetek is.
hú ez aztán durva kereszteződés :)
csatlakozom az előttem szólóhoz, a kötelező haladási irány miatt szerintem tilos "egyenesen" továbbmenni.
Nem. Itt csak jobbra folytathatod az utadat.
Nem ismerem a környéáket, de könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy amikor te jobbrakanyarodáshoz zöldet kapsz, akkor a jobbról érkező és egyenesen haladó forgalom is zöld jelzést kap, nem beszélve a szemben lévő utca elején lévő gyalkogosokról.
Ha lehetne egyenesen haladni, akkor nem "kötelező haladási irány" tábla lenne kint, hanem "balra kanyarodni tilos".
Ha gyakran jársz arra, akkor a helyedben ezt a kérdést feltenném e-mailben a megyei rendőrségnek, aztán a választ jól elraknám magamnak.
Valószínű, hogy a Luther utca felé az tényleg ennek a kereszteződésnek az egyenesen haladó része, de nem vagyok benne teljesen biztos.
Ha az már nem egyenesen való haladásnak számít, akkor megteheted azt, amit írtál. Vagyis, a tábla szerint jobbra fordulsz, aztán pár méter után meg balra, a Luther utcába.
Egy rendőrségi állásfoglalás mindenképpen jól jöhet, és ingyen van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!