Szerintetek szabályos a Mohács utcáról ráfordulás az m3 bevezetőre? Nem tudom eldönteni, viszont google és waze is mindig erre vinne. Linkelek róla képet mert úgy egyszerűbb.
Teljesen szabályos a ráfordulása Hungária körútra, amiről a felüljró után mész rá az M3 bevezetőre.
Mohács utcából jobbra a belső sávba mész, és a lámpánál nem balra fordulsz, hanem visszafordulsz a felüljáró felé.
Így szabályos, sok gyökér viszont lerövidíti, pár métert a forgalommal szemben tesznek meg (a háromszög alakú járdasziget előtt részt-
Hajmeresztő egy helyzet.
Hiába szabályos így a monitoron kielemezve, de ha véletlenül arra vetődnék, akkor nem mernék a mondott irányba menni, hiába dumálna a GPS.
Nem volt normális, aki ezt a csomópontot megtervezte.
Ha valahová, akkor ide indokolt lenne a körforgalom, hely is lenne neki rendesen.
Pont nem. Egy körforgalom szopóágra tenné a Reitter felől jövő fő irányt, aminek a fele a Hungáriára, fele a Dózsa György út felé megy tovább. Ez egy teljesen használható kereszteződés (aki visszafordul, annak elsőbbsége van a szemből jobbra kis ívben kanyarodókkal szemben, tábla jelzi), pont jó így.
Tudni kell értelmezni a táblákat és az útburkolati jeleket...
Tudom én értelmezni, persze. Így a monitor előtt. :)
De ha netán a Mohács utca felől jövök, és egy kék alapon jobbra mutató nyilat látok, miközben balra akarok menni, akkor már nem tudom értelmezni:
Aztán ha kiérek az utcából, még mindig nem tudom, hogy vissza lehet kanyarodni, mert honnan is tudhatnám:
Körforgalmat úgy is lehetne csinálni, hogy a kétsávos út kimaradna belőle, csak a többi, bonyolult rész lenne benne.
Heti rendszerességgel járok arra, és már az első alkalommal sem okozott nehézséget az értelmezése.
Ha én írnám a kresz vizsgakérdéseket, beletenném ezt a kereszteződést... sokpontos kérdésnek.
Meg még két-három ilyet. Akinek nem egyértelmű, az nem alkalmas arra hogy jogosítványt birtokoljon.
#8: Te gondolom az a típus vagy, aki a Budapest táblánál lerakja a kocsit és inkább busszal megy tovább.
Ebben semmi félreérthető nincs, két kereszteződés van, az elsőnél csak jobbra kanyarodhatsz ki, a másiknál nincs kötelező haladási irány, tehát visszafordulhatsz.
Akinek ez bonyolult az tényleg vágja ketté a jogsiját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!