Tényleg el lehet felejteni vezetni?
Csak a saját példámat tudom felhozni, nem tudom más hogy van/volt ezzel:
17 évesen szereztem jogosítványt. Utána 28 éves koromig nem nagyon vezettem, mert nem volt rá szükségem.
Ez után Bp-en kaptam állást, ahol rendszeresen a városban furgonokkal kellett közlekednem már az első napon is. Nem mondom, hogy nem izgultam, helyismeretem se nagyon volt (előtte Bp-től 200km-re lévő vidéki városban éltem), de nem felejtettem el vezetni. Ahova kellett előtte megnéztem az útvonalat és odataláltam. Az autót is tudtam kezelni, nem volt ebből gondom.
Vezetni senki sem az oktató mellett tanul meg, az a néhány (30-60) óra ahhoz nagyon kevés.
Az oktató csak az alapokat tanítja meg, amiből lehet tovább építkezni.
Például a különböző parkolásokat lépésekben leoktatja, mire kell figyelni, de egy rutinos vezető már kehet nem is emlékszik azokra a támpontokra, gond nélkül beáll a parkolóba, a kezdő meg a támpontok nélkül el van veszve.
Aki megtanul biciklizni, nem felejti el, de ha nem biciklizik éveken keresztül, aztán mégis nyeregbe pattan, rövid ideig bizonytalan - ugyanez van az autó vezetéssel is, csak sokkal több, nagyobb a rizikó.
Sokat segit, ha azok a tanácsok eszedbe jutnak, amit az oktató mondott, amig nincs kellő rutinod, de nem elfelejtésről van szó, még meg sem tanultad
Szerintem nem lehet elfelejteni, én 5 éve nem ültem biciklin, de bármikor tudok biciklizni rendesen, 13 évesen vezettem egy Wartburgot, aztán simán tudtam menni egy Suzukival, jogosítványt hamarosan kezdem. Ja és nem eszetlenül indulok padlógázzal meg ilyenek, viszonylag normálisan is vezetek.
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!