Egy (magasan funkcionáló, tehát nem fogyatékos) asperger szindrómás autistának van esélye motorra (a2-es) jogosítványt szerezni?
Tudom hogy kell egészségügyi alkalmassági ,csak azt nem hogy ez mennyire lehet kizáró ok.
(A korom miatt nem most csinálnám,csak szeretném tudni kb. mire számítsak.)
Sajnos az Aspergereseket nagyon sokan fogyatékosnak nézik és kezelik, legalábbis nekem ezt mondják a neurotipikusok.
Kérdésedre válaszolva necces a jogosítvány, mert gyors reflexek, akár életet megjavító hirtelen döntések kellenek az éles helyzetekben. Nekem, Aspergeresnek nem javasolták a jogosítványt.
Szerintem kb. le se szarják.
Vannak kezeid meg lábaid, látsz és ez nagyjából elég is az I. csoportú alkalmasságihoz.
"Szerintem kb. le se szarják."
Szerintem ez nem egészen így működik. Orvosin is megkérdik van-e valami komoly bajod, ha elhallgatod és egy baleset után derül ki akkor ez visszaüt az orvosra is és arra is aki ezt nem közölte az orvossal.
Szerintem ezzel kapcsolatban egy neurológust és a PÁV intézetet kellene megkérdezni, ők biztosan jobb válaszokat adnak erre a kérdésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!