Gyorshajtásért a büntetést mikor küldik ki?
Hát ha a becsatlakozó út és a sebességkorlátozó tábla között mért a rendőr, akkor ott az országútra amúgy érvényes 90 km/h a megengedett.
Azonban valószínű, hogy a fotó az nem a becsatlakozó út után készült, hanem a 40-es tábla hatálya alatt.
Az nem a te reszortod, hogy eldöntsd, az a tábla indokolt vagy sem. Ez a közútkezelő dolga, ha kinnhagyták akkor is érvényes az a tábla - sajnos.
Így jó eséllyel 40 helyett 110-zel mentetek, ez pedig 300e Ft-os csekk lesz az üzembentartónak, ha nem nevezitek meg a sofőrt. Ha megnevezitek, akkor a sofőrnek lesz 300e Ft-os csekk, plusz a sebességtúllépés miatt a szabálysértési eljárást is lefolytatják ellene (pontot kap és a jogsiját is bevonhatják), így nem javaslom megnevezni a sofőrt a rendőrségi felhívásra, az üzembentartó intézze el a sofőrrel (ha nem ő maga vezette), és fizessék ki csak a közig. bírságot.
Igen mi is számolgattunk a dologgal, de 130ezres büntetést számol az internetes táblázat. Miért ne nevezzünk meg sofört? A párom apjáé, illetve a cégéé a kocsi...
Azon számolgattunk még, hogy ott a 40es táblánál épp takarásban van a kocsi, mert egy kisebb lejtő van ott...legalábbis a párom ezzel nyugtatja magát. De szerintem látszódhattunk, főleg mivel szerintem nem is fotó, hanem kamerás felvétel készült...
Olyasmiért nem lehet perelni/fellebbezni, hogy a tábla indokolatlanul van kint? Mivel 90ről 40re való lelassítás az eléggé veszélyes satuféket jelent, főleg a reggeli ködben... A másik, hogy szerintünk tilosban is parkolt a rendőr.
Én hatvanöt napra kaptam meg, 140 %-os sebesség túllépésért, 80 ezerbe fájt!
Reméljük, Nálatok nem lesz semmi:)
Általában 60 napon belül kijön az adatközlő lap, ha nem küldöd vissza akkor még 30000 Ft közigazgatási bírságot is kapsz.
Ne reménykedj abban, hogy 90-es szakaszon 110-ért nem büntetnek! Nulltolerancia van, a sebességmérő csalhat +/- 3 Km/h-t (ezt le is vonják), ezért 90-es szakaszon 94-től már bünti van!
Hát , már ne haragudj, de honnan veszed ezt a 108 km/h büntetési határt?
Sokan tévedésben vannak ugyanis, a közigazgatási bírságnak valóban van alsó limitje, de a közlekedési szabálysértésnek nincs! Ezért akár 96km/h -ás sebességnél is megbüntetnek ott, ahol 90-nel lehet menni.
Egyébként,ha megjönne a csekk a 300ezeres bírságról ,én megkeresnék egy jó közlekedési ügyvédet, mert hátha...
És egyetértek, azzal a válaszolóval, az hogy egy tábla indokolatlanul van kint, minden autóst mérhetetlenül vosszant, de sajnos saját hatáskörben felülbírálni a kresz szerint nem lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!