Kamionos négykezes járat, hogy is van ez?
" a napi vagy heti pihenőidő végétől számított 30 órán belül a több fős személyzet tagjaként működő járművezetőnek újabb, legalább 9 órás napi pihenőidőt kell tartania."
Ugyanúgy 4,5 órát lehet egyben vezetni, utána legkésőbb váltani kell, pihenőt nem kell tartani váltásnál.
"de úgy is lehet, hogy egyik sofőr levezeti a 9 óráját, majd a másik is."
Ekkora hülyeséget honnan szedtél? :D :D
(1) 4.5 óra vezetés megállás kártyacsere, (2)4.5 ora vezetés megállás kâtyacsere,(1) 4.5 óra vezetés megállás kárzya csere, (2) 4.5 ora vezetés.
Nem kell 45 perc pihi, mert az a sofőr, aki nem vezet annak az készenlétben töltött 45 perce megfelel a 45 perc szünettel.
Lehet, hogy rosszul tudom, de négykezes járatnál nem 10 órát lehet vezetni fejenként?
Max munkaidő: 21 óra hossza ez holtbiztos. Utána álló autóban minimum 9 óra pihenő kell, ez is holtbiztos.
De, úgy tudtam, hogy fejenként 10 órát lehet menni egy héten kétszer.
"De, úgy tudtam, hogy fejenként 10 órát lehet menni egy héten kétszer."
Jól tudtad.
8-as.#
Akkor csak jól tudtam. Csak a hátamon felállt a szőr, amikor az első pár választ elolvastam és csak 9 órát emlegettek fejenként a 10 órát meg elfelejtették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!