Ha egy rendőr olyan utasítást ad, amivel szabálysértést követnék el, megtagadhatom a végrehajtását?
Figyelt kérdés
2017. nov. 19. 11:23
11/15 anonim válasza:
#8-as, ugye tudod, hogy te magad vagy a 8-as? :D :D (bocs, nem tudtam kihagyni)
12/15 anonim válasza:
Igen, mert közben kitörölték (gondolom a moderátorok) a választ, és így már valóban hülyén jön ki a hivatkozás. :-)
13/15 anonim válasza:
Hivatalosan a rendőr nem tud szabálysértésre utasítani, hiszen ő felülbírálhat mindent. A legelső leírta a sorrendet, aki nem értené. - Ennek ellenére én kíváncsi lennék, hogy ha egy elromlott piros lámpánál beállna a rendőr irányítani, akkor hányan mennének át a piroson és hányan nem.
14/15 anonim válasza:
#13#
Nem az elromlott lámpánál érdekes a rendőri forgalom irányítás, hanem olyan esetben, amikor a lámpák is működnek.
Vannak erre példák, én is voltam tanúja ilyennek, és igen, sokan összezavarodtak, amikor a piros jelzésnél integetett nekik a rendőr, hogy "gyerünk, gyerünk"... szemmel láthatóan nem értették, hogy miért kellene menni, amikor piros a lámpa
15/15 anonim válasza:
Persze, de úgy is elromolhat az a fránya lámpa, hogy 'beragad' (nem vált el onnan) a piros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!