Ilyen kis cédula fogadott a szélvédőn, ilyenkor mennyi a büntetés?
Várakozni tilos táblánál hagytam az autót kb 1 óra erejéig, s megbüntettek. Az a kis szokasos cetli került oda (Tiltott helyen várakozik....), viszont a helyszíni bírság van behúzva, csak az a furcsa, hogy nem kaptam csekket, semmit se , hanem csak odatették a szélvédőre.
Meg igazából se pecsét se semmi, hivatalos szerv név nincs azon a kis cetlin.
Jó lenne.
Viszont szerintem feljelentés lesz ebből, csak rosszat húztak be....
Helyszíni bírság esetén 10, feljelentés esetén 20.
Lehet, hogy nem akart veled nagyon ki...ni, és ezért csak helyszínit írt, a csekket meg valami vicces illető leszedte. Vagy akármi.
De valami utalás csak van a cetlin, hogy ki bírságolt?
Pl.:
Ha közterületfelügyelő volt, akkor az adott település közterületfelügyeleténél érdeklődsz, hogy mi van most, tényleg szerepelsz-e náluk.
Ha tényleg helyszíniről van szó, és nem fizeted be, bármilyen ok miatt, akkor feljelentenek, és duplázódik az összeg.
Az az igazság, hogy eléggé esős idő volt és éjszaka, nem hiszem hogy bárki is ellopta volna.
Semmi utalás, azonkívül hogy tollal oda van firkantva egy 4 jegyű szám a tetejére.
Hallottam olyant, hogy helyszíni bírságot is kiszokták küldeni postán, nem tudom ez mennyire igaz.
Igen, bárki odatehette.
De ha nem bárki tette oda, hanem a közterületfelügyelő (mert neki ki se kellett nyomtatni, mert volt nála), akkor ha nem fizetsz, feljelentés lesz a dologból.
Ha megkérdezed a közterületfelügyeletet, hogy ők tették-e oda, az csak egy kis idődbe telik, pénzt nem kérnek az információért.
Megjött az ajándék, 10k.
Igazam lett, kiküldik utólag a helyszíni büntetést, ha nem tartózkodsz ott. Öröm az ürömben, hogy nem feljelentés lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!