Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ebből az egyirányú utcából...

Ebből az egyirányú utcából hogy kanyarodok ki szabályosan balra egy többsávos út legszélső jobbra kanyarodó sávjába? Képpel

Figyelt kérdés

Tanuló vagyok még, bár a 32.órámnál járok, az oktatóm a képen látható szituba vitt bele. Soha nem vezettünk még arra, kicsit meg is ijedtem a helyzettől,amit természetesen el is rontottam. 4x vitt be egymás után erre a helyre, 100x megkérdeztem tőle hogy magyarázza el, de egyszer sem kaptam választ mert éppen rossz hangulatában volt. Holnap lesz a Forgalmim és gyanítom hogy ez az útvonal is benne lesz, csak kérdés hogy eddig miért nem gyakoroltuk. Bevallom az én tudásom hiányos, de mégis szeretnék választ kapni,mert eddig mindenki akit megkérdeztem...más megoldást mondott.

[link]

2017. jún. 8. 21:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%

Tudtommal nem az akárkik által összetákolt "KRESZ tankönyv" szabályozza a közlekedést, hanem a KRESZ.

De abban sajnos nem szerepel az általad idézett szöveg.

Amúgy a 31. § (1) A kanyarodás előtti besorolást szabályozza, nem a kanyarodást magát.

Jó éjt!

2017. jún. 8. 23:11
 12/28 anonim ***** válasza:
19%

Balkanyarnál mindig belső, jobbkanyarnál mi dig külső sávba érkezünk.

Szóval nálad a később kisorolós verzió a nyerő

2017. jún. 8. 23:12
 13/28 anonim ***** válasza:
9%

"Ezen, és az ehhez hasonló forgalmi helyzetes kérdéseken rendszeresen összevesznek egyesek."

Igen, csak vannak, akik a hülyeséget nyomják (mint te), és vannak, akik alá is támasztják.

2017. jún. 8. 23:12
 14/28 anonim ***** válasza:
63%

A hülyeséget te nyomod, azon egyszerű oknál fogva, hogy képtelen vagy szöveget értelmezni, és az egyszerű forgalmi helyzetet is inkább bonyolítod a későbbi sávváltással, holott az teljesen szabályos, és észszerü, hogy azonnal a megfelelő sávba sorolsz.

Vannak esetek, amikor nem választhatsz szabadon sávot, de a vita nem arról ment.

Funkcionális analfabétékkal nem szállok vitába, nyugudtan kanyarodj rá az egyenesen haladó sávra, és sorolj ki onnan jobbra a kanyarodás előtt. Megteheted, ha lesz rá idő és hely.

[link]

Benne van a lényeg, csak tudni kell értelmezni.

2017. jún. 9. 00:21
 15/28 anonim ***** válasza:
18%

"Benne van a lényeg, csak tudni kell értelmezni."

Én meg a KRESZT idéztem...azt is tudni kell értelmezni...ja bocsi, az nem jó neked értem. Csak valakik által összeszerkesztett honlap, ahol szintén nem ismerik a szabályokat. De már értem mitől van annyi idióta az úton, mindenféle házilag kreált honlapról, meg gugliból keresik ki a szabályokat.

2017. jún. 9. 06:56
 16/28 anonim ***** válasza:
16%

Értem én, hogy a gyakorlatban mindenki rögtön 3 sávot is átszel kanyarodáskor ha szükséges (én is).

De ettől még vizsgán megvágnak érte!

Ahogy azért is, ha egy kézzel tekered a kormányt parkoláskor meg kanyarodáskor.

2017. jún. 9. 08:12
 17/28 anonim ***** válasza:
25%

Jó nagy paraszt az oktatód ! Lehet pont arra játszik hogy megbukj! Szóval a kresz szerint a belső sávba kell érkezned és onnan kiindexelni szépen jobbra.

Az okosok és vitatkozók képzeljék el ugyanezt a szitut de lámpák nélkül ahol jönnek ezerrel jobbról a kocsik! Naugye, akkor nem túl szerencsés mindenen átvágni hanem szépen lassan be kell oldalogni elöször a belső sávba ,aztán bekéretőzni a jobbra kanyarodó sávba.

Ha megvan a jogsi akkor viszont ezt a baromságot felejtsd el és lámpával védett helyen egyből menj a jobbra kanyarodó sávba! hiszen védve vagy nem jöhet senki,nem zavarsz senkit! Viszont ha két kanyarodó sáv van és te a belsőben állsz ,akkor már nagyon kell figyelni mert a másik autónak nekimehetsz ha egyből át akarsz az ő sávjába menni.

2017. jún. 9. 16:07
 18/28 anonim ***** válasza:
52%

Mennyit háborognak ezen egyesek...

Szerintem ha szigorúan vesszük a leírásokat, mindkét nyomvonal szabályos. Viszont ésszerűbb döntés lenne az, ha rögtön a jobbra kanyarodó sávba érkezel. A KRESZ kimondja, hogy érkezhetsz a külső sávba is, viszont be kell tartanod a sávváltásra vonatkozó szabályokat is.

2017. jún. 9. 16:12
 19/28 anonim ***** válasza:
77%

"Az ettől eltérő, tehát jobbra a külső sávból a belső sávba, ill. balra a belső sávból a külső sávba történő bekanyarodás esetén a jármű egyben sávot változtató járműnek is minősül (kétszeres irányváltoztatás), és ennek megfelelően a bekanyarodás szabályain kívül a sávváltoztatás szabályaihoz is köteles alkalmazkodni."

Csak hogy hitelesebb legyek, meg is kerestem. (18. voltam)

2017. jún. 9. 16:16
 20/28 anonim ***** válasza:
66%
Nekem már az oktatóm is azt tanította, hogy ha egy kanyarodó sáv van, megválaszthatod, melyik sávba érkezz.
2017. jún. 9. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!