Hány dioptria felett nem engedélyezett a vezetés?
Gondoljuk csak át a dolgot! Tegyük fel, kap jogsit.
Amikor majd halálos balesetet csinál, akkor mi lesz?
Hogyan fog tovább élni?
"Molyember nevű felhasználó válasza:
Gyakorlatilag vak. Miért kapna jogsit?"
Azt hiszem, Csurkának van egy darabja, amelyben egy teljesen vak ember kéziszedő képesítésre tett szert, s jogosítványt is kapott. Nem láttam a darabot, de mindent el tudok képzelni.
Kaphat, de nem ezzel a szemüveggel. Utána lehet nézni a neten, aki nem hiszi.
Ha szemüveggel vagy kontaktlencsével 0,5-nél jobban lát, és nincs komoly látótérszűkülete, akkor a B-s jogsit megkaphatja. A lényeg, hogy jól lásson. Az mindegy, hogy milyen segédeszközzel.
Sőt, bizonyos esetekben még félszemű ember is megkaphatja.
"Ha szemüveggel vagy kontaktlencsével 0,5-nél jobban lát, és nincs komoly látótérszűkülete, akkor a B-s jogsit megkaphatja. A lényeg, hogy jól lásson. Az mindegy, hogy milyen segédeszközzel. "
Az a baj, hogy bizonyos szint felett már nem korrigálnak megfelelően ezek a szemüvegek, nekem is van ismerősöm ilyen extrém nagy dioptriával, szemüveggel borzasztóan lát, lencsével jobban, de ő saját bevallása szerint nem érezné biztonságosnak, ezért meg sem próbálja.
A lencse valamennyire torzít, én is tapasztalom. Sajnos nem tudok rá szakszót, de egyszerűen kisebbek lesznek a dolgok, mint nélküle (de legalább élesen látja az ember).
"Az a baj, hogy bizonyos szint felett már nem korrigálnak megfelelően ezek a szemüvegek"
Hát ha nem korrigál megfelelően a szemüveg, akkor nem áll fenn a 0,5-nél jobb látás, vagyis nem adják meg a jogosítványt. De önmagában a 12-es szemüveg nem kizáró ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!