Miért szalad át a forgalmas úttesten oly sok ember?
Ahol nagyon sok ember rohangál át rendszeresen, ott valószínűleg rossz helyre van tervezve a zebra.
A többi csak emberi lustaság.
Ha ez zavar téged, akkor szerintem Angliába ne menj.
Ott mindenki átmegy legyen gyerek, fiatal, öreg vagy rendőr...
Szinte nincs is értelme a lámpának mert benyomják a gombot és már mennek is át. Rendőrök sem szólnak érte, többször is láttam hogy a rendőr előtt átaszaladnak sőt, a rendőr maga is átmegy bárhol gyalog.
Én úgy vagyok vele hogy ez mindenkinek a maga dolga, ha átmegy az úttesten akkor menjen.
valószínű nem néztek még hozzám hasonlóan elég horror videót a neten.
Angliában jártam már, és igen láttam hogy ott is mi folyik.. Bár azt nem tudom hogy ott mennyire körültekintően csináljak, meg hogy mennyivel több a baleset..Mindenesetre szőrnyűnek találom a dolgot és fogalmam sincsen hogy miért, de zavar. Sok minden mas is zavar sajnos, nem tudok mit tenni ellene..
Én már a horror filmek nézése előtt is betartottam ezt! :)
Egy dolog a szabálytalanság, de sokan még ott se figyelnek, ahol nyilvánvaló, hogy forgalmas helyzetben veszélyes dolgot művelnek.
Ahol lakom, a közelben van egy forgalmas, 2x2 sávos út. egyik szakaszán felüljáró van, ahol csak az egyik oldalon van járda. Folytatásában a talajszinten sincs azon az oldalon járda, csak füves, keményre taposott föld. Aztán van egy buszmegálló mindkét oldalon, mert a járda felőli oldalon van egy iskola. Aki annál a buszmegállónál leszáll, vagy ott akar felszállni, az vagy tesz 2x150 méteres kitérőt (akár a felüljáró alatt átmenve, akár a legközelebbi lámpás-zebrás kereszteződésig), vagy átmegy az úttesten.
Át lehet menni, amikor olyan fázisban vannak a lámpák, hogy pont nem jön semmi. Este, hétvégén, amikor kicsi a forgalom, nem is nevezhető veszélyesnek.
Ehhez képest néhány Taigetosz-pozitív ember napközben próbálkozik úgy, hogy nem is figyel. Az elmúlt fél évben két baleset is történt:
1. Munkanap kora délelőtt egy 83 éves néni a buszmegállóban észrevette a túloldali járdán a szomszédasszonyát, és ANNYIRA mondani akart neki valamit, hogy átszaladt (amennyire egy 83 éves szaladni tud). Egyenesen egy autó alá, amelyik a felüljáróról zúgott le - persze nem 50-nel (ott senki nem 50-nel megy). A néni 40 métert repült és a helyszínen meghalt.
2. Egy 14 éves iskoláslány át akart kelni a délutáni csúcsforgalomban. Az első két sávban álltak az autók, azok közül pont kiszaladt a túlsó oldalról meginduló járműfolyam elé. A buszhoz szaladt, ami egyébként 10 percenként jár... Egy autó a busz alá csapta. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, mellkasi és koponyasérülést, végtagjai törtek stb. Ő legalább túlélte, és pár héttel később a kórházigazgató úgy nyilatkozott, hogy remélhetőleg maradandó károsodás nélkül fel fog gyógyulni. Habár gondolom a törött csontok utána egy életen át érezni fognak minden időváltozást. Az agyban keletkezett vérömleny felszívódik, de állítólag idősebb korban hajlamosít agyvérzésre, agyi infarktusra. A lánynak aznap volt a 14. születésnapja, és azért sietett ennyire, mert ANNYIRA kíváncsi volt, mit kap ajándékba a szüleitől. A 10 perc múlva jövő busz már késő lett volna neki...
Szóval én mindkét baleset okát abban látom, hogy a szabálytisztelet és a másokra való figyelés együttesen hiányzott belőlük. És ez elég sok embernél hiányzik és nemcsak a közlekedésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!