Friss jogsival tényleg csak szülői felügyelet mellett lehet vezetni?
Nem kell oltogatni a kérdezőt. Az nem vezet sehova.
Ez az Usa-ban szabály,hogy bizonyos kor alatt csak kísérővel vezethet akinek van kezdő jogsija,mert ott már nagyon korán le lehet tenni ,talán 14-15 évesen . És a mai fiatalok amcsi filmeken szocializálódnak,ahol ezt említik is , innen az állandó felvetés eredete.
Igen, régen volt ilyen szabály, azt hiszem 3 hónapra minimum. Már azt hiszem olyan 5-6 éve nincs ilyen, de lehet van az 10 is. Tapasztalatból mondom, hogy ne vezess kb fél évig úgy hogy nem ül melletted olyan aki már tud vezetni ...
Édesanyám kb 30 éve vezet és a minap volt egy majdnem baleset, ha én nem figyelek oda. Este későn megyünk hazafelé, balkanyar zöld, gyalogos ami keresztezi az utunkat zöld, semmi gyalogos, Édesanyám indul, erre egy biciklis a semmiből...
Hidd el nekem a bicikliseket nem fogod szeretni. Én is évek óta vezetek már, és kb 8 hónapig ült mellettem Édesanyám.
MaGYARORSZÁG, 2017:
Mit jelent az, hogy valaki kezdő vezető?
A kezdő vezetői engedélyt azért vezették be, hogy a kevés vezetési gyakorlattal rendelkezőket rábírják a biztonságos és felelősségteljes közlekedésre, a szabályok megtartására. Járművezetőként a vezetési jogosultság megszerzésének napjától számított két évig kezdő vezetőnek számítasz, így több korlátozás is vonatkozik rád. Motorkerékpáron nem szállíthatsz utast, illetve − a Magyar Honvédség kezelésében lévő járművek kivételével − nem vontathatsz pótkocsit. A kezdő vezetői minősítés két éves próbaidejének számítása a szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen kiszabott eltiltás, illetve a vezetői engedély ideiglenes visszavonásának letelte után újra kezdődik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!