Magyarorszag teruleten a Magyar Rendorseg csak Magyar nemzetisegu Diplomata (DT-rendszamos) kocsikat igazoltathat vagy igazoltathatnak kulfoldi diplomata kocsikat is? (pl szlovak, holland stb. )
Nekem ugy remlik, mintha Magyarorszag Teruleten a Magyar Rendorseg NEM igazoltathatna kulfoldi diplomata kocsikat..
(tehat kulfoldi diplomata rendszamos kocsikat!)
Elileg meg sem allithatjak oket..
De ezt egy CSAK szakkozepiskolat vegzett rendor honnan tudna, honnan ismerne fel pl. a Daniai diplomata rendszamot vagy akar pl az Esztet ?
(nem gondolom, hogy fejben tartjak a letezo osszes EU-i diplomata rendszamot hogy hogy nez ki...)
mert ezek az autok nem kotelesek megallni a rendor leintesere es ha veletlenul utanuk mennenek szirenezva mert hogy nem alltak meg az igazoltatasnal?
Kedves #3-as !
DT-s rendszamot ugy tudom, hogy megallithatnak!
vagy tapasztalatbol mondod, hogy nem allitjak meg a DT-seket?
Legjobb tudomasom szerint csak kulfoldi diplomata kocsikat(kulfoldi felsegjelzesu) nem allithatnak meg.
..viszont kerdes ezeket a kocsikat egy szakkozepet elvegzett rendor fel tud-e ismerni mindig minden esetben..
mivel hogy nem 1-2 orszag van egesz EU-ban.. es mind mashogy nez ki.. nem mindegyikben van CD jelzes.
Kedves #7-es!
A Diplomaciai testuletekhez tartozo autok nem kotelesek megallni a rendori jelzesre!
Tehat NEM allithatja le igazoltatni az autot. Ez biztos 1000%.. csak azt nem tudom, hogy ez a magyar DT rendszamosokra is vonatkozik-e Mo teruleten belul.
Ahogy a diplomatata kezebol sem veheti el az igazolvanyat, hanem azt onnan a kezebol koteles ellenorizni ha a diplomata nem hajlando atadni az igazolvanyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!