Etitán Kresz kérdés! Hibás Feladat?
Etitánon b-s jogsi próbavizsgáján kaptam egy ilyen képes feladatot :
én azt jelöltem be ,hogy az A mehet először(itt ugye jobbkézszabálynak kéne lennie szóval az a mehetne először) de a helyes válasz a B volt.
Segítenétek,hogy miért a B a jó válasz?. köszi
Nincs sehol tábla, tehát jobbkézszabály alapból. Az A és a C között a kanyarodási szabály dönt valóban, viszont a C-nek jobbra ott van a B, először ki kell engednie maga elé.
Kicsit off: elvileg az A menne utoljára, de a gyakorlatban megesik, hogy a C lemond az elsőbbségéről az A-val szemben is, ha már úgyis meg kellett állnia.
Nem!
Akkor az A,B egyszerre (mivel nem keresztezik egymást) és a C csak a B után.
7-es:
Világosíts már fel! :)
Ha a jobb kezesben nekem elsőbbségem van, de teszem azt egyenesen, vagy balra akarok fordulni, akkor le kell mondanom az elsőbbségemről?!?!? Vagy akkor nincs is már elsőbbségem?!
Ha egyenrangú útkereszteződésben, te egyenesen, vagy balra akarsz kanyarodni, és a neked balról lévő jármű jobbra kanyarodik, akkor nincs dolgotok egymással, mert nem keresztezitek egymás útját.
Ha egyenrangú útkereszteződésben, bármelyik jármű jobbra kanyarodik, akkor az mehet át először. Utána pedig az óramutató járásával megegyezően, a többi jármű egymás után. Autóvezető oktatónak készülök. Ennél sokkal bonyolultabb helyzeteket kell megoldanunk a suliban...
De szívesen vitatkozom. Hátha tanulok valami nekem új dolgot. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!