Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért kap ma már akárki...

Miért kap ma már akárki jogosítványt?

Figyelt kérdés

A ma autóval közlekedő emberek kb. fele nem tud vezetni.

Miért lehet akárkinek vezetői engedélye? Gyakorlatilag a jogosítvány megszerzése mára egy "drága" alkotmányos jog. Pedig kiváltságnak kellene lennie...

Vagy csak én látom így ezt a helyzetet.

2010. máj. 4. 12:42
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Az utolsóval egyetértek. Nem elég tudni a KRESZ-t, sőt, ha a vezető minden figyelmét leköti, hogy úgy kanyarodjon be egy utcába, hogy ne menjen neki semminek és senkinek, akkor szart se ér az egész, mert az utca elején lévő táblá(ka)t észre se veszi...

Másik példa.

Barátnőm elé egy éve kiszaladt egy kisfiú a labdája után.

Sikerült kikerülni, de mivel jöttek a szembe sávba, gyorsan vissza kellett sorolni. A második hirtelen irányváltásra megindult a kocsi feneke, nem jól kormányzott ellen és nekicsapódott egy fának. Szerencsére megúszta egy kartöréssel.

Most télen kiesett elém egy néni ugyanazon az úton, én ha egy kis birkózással, de megfogtam a gépet.

Az ő kocsija elsőkerekes és 100 LE, az enyém hátsókerekes és 500+ LE. Nála száraz volt az út és sütött a Nap, nálam esett a hó.

Ergó a férfi megoldott egy hasonló, de nehezebb feladatot, mint amit a nő nem tudott megoldani.

És a barátnőm még nem okozott nagy bajt.

Állítom, hogy a nők jó része belelépett volna a fékbe, becsukta volna a szemét és sikítások közepette elcsapta volna a kisfiút.

2010. máj. 4. 20:41
 12/19 anonim válasza:
100%

Szinte sejtettem, hogy nők lesznek a kérdező célpontjai.

Ismerősi körömből a nőneműek manővereznek jobban, akármilyen rossz érzés ezt bevallani.

Barátnőm 20 éves huga határozotobban fogja kormányt, mint az apuka, bátyó, vagy én.

Szerencsére külföldön már nem a nőkön élik ki a frusztrációjukat a férfiak-nem úgy mint Magyarországon.

29/FF

2010. máj. 4. 22:29
 13/19 A kérdező kommentje:

Nincs frusztrációm, de csak női vezető jött nekem, mert nem vette észre, hogy megálltam a zebra előtt, csak női vezető törte le a tükröm, mert nem fért el a 140 centi széles autójával a több, mint 2 méter széles sávban és csak nő borított le a motorról, mert elfelejtett tükörbe nézni, hogy őt előzik-e.

Pedig jórészt Bp.-en közlekedek, ahol van néhány férfi sofőr...

2010. máj. 4. 22:40
 14/19 anonim válasza:

Hát akkor nem tudom. Ne legyen a nőknek jogosítványa.

Pikk-pakk. Vagy most mit akarsz?

Bocs, a frusztrációs dolog kicsit erős volt részemről.

Sajnálom.

2010. máj. 4. 22:51
 15/19 A kérdező kommentje:

Hát ha tényleg csak a VEZETNI tudó emberek ülhetnének a volán mögé, akkor az emberek felétől el kéne venni a jogsit és több nőtől, mint férfitől, de ilyet nem mondtam, hogy az összestől.

Az általam ismert 5 legjobb vezető közt 2 nő is van, szóval van ellenpélda. De az is igaz, hogy míg kifejezetten rosszul vezető férfit csak kettőt ismerek, addig nőből alsóhangon ötöt.

2010. máj. 4. 23:03
 16/19 anonim ***** válasza:
Attól, hogy NEKED, csak nőkkel volt rossz tapasztalatod, nem azt jelenti hogy minden nő ilyen! Férfiak között is ugyanígy vannak bénák! Nem kéne ennyire általánosítani!
2010. máj. 5. 08:57
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Stadionnál az Stefánia úton ahol buszávot festettek fel a Hungária körútig és a sávokat egy enyhe ívvel beljebb tolták ott egy _FÉRFI_ vezető miatt kellet a _TROLI_ elé visszarántani a kormányt mert az a _BAROM_FÉRFI_ nem nézte a sávokat csak ment előre. Ha a trolis nem lassít éppen én meg nem lépek gyorsan a gázra akkor a kocsim bal oldalát a csávó a jobbot meg a troli rendezi le.

És ez csak egy példa. Árkádban a P1-en ahogy mész kifelé a plázába vezető kis folyosó mellett van egy forgalom elöl elzárt terület (ugye csak felfestve) de egy fehér Passat coupé rendszeresen oda parkol nehogy már séltálni kelljen. Persze azt is férfi vezeti igaz nő is virít a jobb 1-en.

Jó a nők is megérnek egy misét de akkor most az én koroszályomat is ki lehet vesézni még.

Múltkor a Cinkotai úti vasúti átjáróban álltam (nem a sinen :D ) vártam hogy elmenjen a vonat. Elöttem két autó mögöttem WV Golf szélvédőjén egy GTI felirat (hogy tényleg GTI nem tudom nem is érdekel de inkább csak matrica mert vagány). Sorompó fel kocsik át de az utolsó kocsi ahogy átért meg is állt én meg nem mentem be sose lehet tudni mikor jön a következő vonat. Inkább megálltam jobb a békesség. Erre az a barom srác dudál villog meg integet hogy menjek.

21|F

Vannak emberek akik inkább vettek volna éves bérletet mint autót.

2010. máj. 5. 13:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
nyugdijas közl. rendőr vagyok. A statisztika kimutaja, hogy több rosszul vezető férfi van, de viszont több férfi is vezet.A nők precizebbek, jobban odafigyelnek a dolgokra. Velük általában több baj van ha meg kell állni. Mert parkolni viszont sokan nem tudnak.De a kérdésre válaszolva nem lehet akárkinek vezetői engedélye és aki még ma nem tud vezetni az majd a forgalomban megtanul, nem a rutinpályán...
2010. máj. 5. 13:03
 19/19 anonim ***** válasza:
A kérdés az, hogy miért kap mindenki jogosítványt. Nem hogy ki vezet rosszabbul a nemek között. Tehát: nem mindenki kap jogsit. Van aki tanul érte, esetleg alkalmazza. Van aki megveszi és nem tanul érte. Van mint volt, egy előbbi hozzászólásban, vállalja és felvállalja, hogy Ő alkalmatlan a vezetésre az életstílusa miatt. Az ilyen embert el kell ismerni önkritikája miatt. Ebből kiindulva vannak akik igenis elvégzem a tanfolyamot, igen is lesz jogsim mentalitással szereznek jogsit. Csak egy dologra nem gondol az illető, hogy alkalmatlan a közlekedésben való részvételre. Nem tud figyelni nem alkalmazza a vezetői tudást, sőtt megkockáztatom, hogy gépjárműve tudásáról sincs fogalma. Fékút, teljesítmény, fizikai méretek. Csak három paraméter ami csak ahhoz kell, hogy bele merjek menni egy előzésbe, meg tudjak állni egy adott ponton, beférek e két kocsi közé parkoláskor. De tud dudálni, bömböl a rádi/magnó, dübörög a kipufogó, stb.
2010. máj. 5. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!