A ma autóval közlekedő emberek kb. fele nem tud vezetni.
Miért lehet akárkinek vezetői engedélye? Gyakorlatilag a jogosítvány megszerzése mára egy "drága" alkotmányos jog. Pedig kiváltságnak kellene lennie...
Ó, falvakban, vidéken gyakori, hogy jogsi nélkül is vezetnek a fiatalok. Eszméletlen mik vannak. Én például nem akarom megszerezni a jogosítványt, mert tisztában vagyok azzal, hogy nem való nekem a vezetés.
Túlságosan szórakozott vagyok ehhez.
2010. máj. 4. 12:53
2/19 anonim válasza:
Az hogy van jogsid nem jelenti, hogy vezetni is tudsz.A vizsgán azt az 1 órát kibírtad koncentrálva, de utána leeresztettél, és nem foglalkozol annyit a szabályok pontos betartásával.Pláne évek múlva.Az intelligencián múlik, és a felellősségvállaláson.Sajna barmok között élünk.
2010. máj. 4. 13:04
3/19 anonim válasza:
Te nem voltál kezdő? Szerintem olyan rövid idő alatt, amíg az oktatás tart, SENKI nem tud megtanulni vezetni.. Ahhoz tapasztalat kell és sok sok kilométer! Az már más kérdés hogy sok bunkó és paraszt ember van az utakon, akik mennek mint az őrült.. Különbséget lehet tenni kezdő és bunkó, béna vezető között.
2010. máj. 4. 13:08
4/19 anonim válasza:
Miért? Pénzért. Ezt én sem hiszem el, hogy aki olyan eszméletlen bamba, az másképp kaphat jogosítványt. Én lány vagyok, az unokatesóm fiú, mégis rettegek beülni mellé. Bömböl a zene, megy, mint a nemnormális, bele minden kátyúba...
2010. máj. 4. 13:12
5/19 anonim válasza:
Szerintem nem kellene kiváltságnak lennie. Nyugodtan lehet mindenkinek. Csak akkor az oktatás szintjét fel kellene hozni annyira, hogy a kikerülő végzett vezetők ne veszélyeztessék a többieket az utakon. A szabályok egyszerűsítésével, ésszerűsítésével, komolyabb számonkérésével, a felelősség tudatos vállalásával, amit ma a vezetők széles rétege elutasít. Ez egy veszélyes üzem! Ritkán lehet tévedni, hibázni, mert emberek vagyunk. DE! Nem lehet folyamatosan arra számítani, hogy majd a másik javítja ki a mi hibáinkat! Márpedig én azt látom, hogy elég sokan közlekednek így. Őket kellene kiszűrni a többiek közül, és folyamatosan pót-képzésekre küldeni. Amíg meg nem tanulják, vagy be nem látják, hogy nem nekik való. (Ebben sokat segít, ha ők fizetik.)
2010. máj. 4. 13:13
6/19 A kérdező kommentje:
Ugye nem akarjátok mondani, hogy egyes emberek (bocs a diszkriminációért, de nagy arányban nők) azért nem tudnak (tolatva) parkolni vagy a sávon belül maradni a körúton, mikor a villamosmegállóknál picit beszűkül az út, mert bunkók és száguldoznak, mint a barom?
Azért csinálják, mert halvány lila fingjuk sincs, hogy az autójuk vége merrefelé lehet...
2010. máj. 4. 13:29
7/19 anonim válasza:
Nah ezt most hagyd abba! Miért mindig a nőkön kell keresni a hibát? Bezzeg a pasik tökéletesek mi?!
2010. máj. 4. 13:38
8/19 anonim válasza:
már nem azért, de azok közül, akikkel együtt "küzdöttünk" (hát nagy küzdelem volt...XD) a jogsiért, többségben lányok szereztek jogsit elsőre (szigorú vizsgabiztossal), és volt olyan fiú, akitől egyszer már elvették a jogsiját. Na, neki már a kresz sem sikerült elsőre. Ennyit erről, a férfiak semmivel nem vezetnek jobban, mint a nők.
2010. máj. 4. 14:27
9/19 anonim válasza:
Az lenne jó ha jobban tudáshoz lenne kötve a vezetés nem pedig pénzhez.
Tényleg durva hogy full hülyék is megkapják a jogsit.
2010. máj. 4. 15:57
10/19 anonim válasza:
Itt nem azzal van a baj, hogy bárki megkaphatja a jogsit, hanem azzal, hogy a jogosítvány kiadásakor nem vetik alá a sofőröket egy manőverezési tesztnek! Ha csúszós az út, vagy a gumi nem tapad, esetleg egy baleset helyzetet kell megoldani hirtelen, akkor a friss jogosítvánnyal rendelkező azt sem tudja, hogy reagáljon, rálép a fékre, gondolva, hogy ezzel meg van oldva a feladat: hát nem! Sokszor manőverezés gázadással és visszaváltással jelenti a megoldást egy-egy helyzetben, amit a friss jogsis nem tudja kezelni! Továbbá az idősebb korosztálytól elvenném a jogsit, mivel az érzékszervek már nem a régiek, és a reakció idő is megnyúlik, balesetveszélyes! 2-3 évente pedig kötelezővé tenném a felülvizsgálatot / vizsgáztatást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!