Vezethetek azzal a lappal (motort) amit az okmanyirodaban kaptam? Most igényeltem a B-s jogsit (tehát nem első jogsi, mivel tavaly lett meg az A1-em). Szóval az lenne a kérdés hogy azzal a lappal motorozhatok-e?
Nem tudom, mi a helyzet?
Ha okmányirodai átvétellel kérted a vezetői engedélyt, akkor a meglévőt nem vették el, csak az új átvételekor kell leadni. A meglévővel motorozhatsz. A papír, mivel a „B” új, nem jogosít fel „B”-kategóriával vezethető jármű vezetésére, csak igazolja, hogy igényelted a „B”-kategóriát.
Ha azt kérted, hogy postázzák, akkor bevonták a meglévő engedélyed. A papír alapján 30 napig folyamatosan érvényes az „A1”-ed. A „B” ugyanúgy nem, míg nincs meg rá a vezetői engedélyed.
"A kérdező kommentje:
Na most akkor melyik?:D"
Amit az első válaszban írtam: az igénylőlappal 30 napig motorozhatsz. Ez volt a kérdés, nem?
Ha jól emlékszem azt is írtam, hogy olvasd el mi áll a papíron!
Gy.k. itt van egy, még be is kereteztem mit kell elolvasnod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!