A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy ilyen levélre mit léphet?
Gyorstalpaló azoknak akik nem ismerik a sztorit:
Maroslele meg Szeged között van egy 30 fős lakosság ami Szegedre csak kocsival tud bejárni, mert az egyetlen hídon a közelben nincsen gyalogjárda. Tömegközlekedés nincsen. Az országban vannak hasonló hidak (Pentele, Szent László, Megyeri) ahol legalább az egyik autópálya test mellett van gyalog/bicikli út.
Ezeket tegnap összes szedtem, Google utcaképes fényképekkel illusztráltam és elküldtem az NFM ügyfélszolgálatára. Megkérdeztem Tőlük, hogy ide miért nem építettek ilyet illetve a meglévő szervízjárdákon utolag (persze olcsón) nem lehetne e megoldani mondjuk táblákkal az átvezetést?
Kb. 1 hónap mire válaszolnak, mire számítsak? Mi ilyenkor a protokoll? Utána járnak, esetleg lépnek + vagy - irányba?
még esély is lehet rá, nekem van egy ehhez hasonló pozitív sztorim:
káposztásmegyeren az óceánárok utcánál kitalálták, hogy telerakják STOP táblával a villamos átkelőt
majd a sínfelújítások miatt nem járt a villamos majd 1 évig, pótlóbuszok voltak
egy haverom, aki ott lakik, és napi szinten jár arra, írt a BKK-nak, hogy "kint felejtették" a STOP táblát, amikor semmi sem indokolja, hogy ott legyen, mert villamos nem jár
válaszban megköszönték a jelzést, és átmenetileg letakarták őket
gondolom nem m1, hogy milyen ügyintézőhöz kerül az ügy, akar-e vele dolgozni, meg mire mennyi pénz van
Azt, hogy a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól szóló a 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet Bevezetés A) szerint
"A) A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kkt.) értelmében
- a helyi közút tulajdonosa a községi, fővárosi, kerületi (a továbbiakban: települési) önkormányzat,
- a helyi közút kezelője a települési önkormányzat; a koncessziós szerződés alapján működtetett helyi közutak és műtárgyai tekintetében a koncessziós társaság."
Az érintett út külterületi közút (helyi közutak közé tartozik), melyik önkormányzathoz tartozik, fenntartása, fejlesztése így ezen önkormányzati feladat, nem pedig állami.
Az a 10 km 35 km-t jelent...
Most ezt tedd meg kerékpárral. Közösségi közlekedés nem éri meg itt, kevés az ember. A hídon 10 km-re lenne Szeged. Amúgy meg mint írtam több autópálya hídon is megoldották a kerékpáros közlekedést, itt miért nem? Remélem megtudják majd magyarázni.
Nem ez volt a kérdés...
A kérdés az, hogy a Minisztérium mivel írtam neki levelet, ezért 30 napon belül köteles válaszolni. De vajon mi náluk az eljárás ilyen esetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!