Akik ködlámpát használnak indokolatlanul azok nem félnek attól hogy megbünteti őket a rendőr?
ismerősöm már kapott érte régebben 5000-res bírságot, de én is azt tapasztalom hogy sokan használják indokolatlanul.
engem is zavar,néha nagyon bír vakítani,főleg ha vizes az út és még sötétedik is.
A tudatlanok nem félnek.
Meglepő eredményt hozna egy átfogó felmérés a szabályok ismeretéről az autósok körében.
Sokan vezetnek úgy hogy nincsenek tisztában azzal, mit szabad, kötelező vagy tilos. Erre jó példa lehet a ködlámpa használat is, sokan nem is tudják hogy tilos indokolatlanul használni, illetvr hogy mikor is indokolt valóban
Az se mindegy hol helyezkedik el a ködlámpa,mert ha alul akkor az nem vakít.Az meg eszembe se jutott hogy nem tudják ezt a szabályt
De vannak olyanok is akik azért használják mert jól néz ki a kocsin.Tipikusan ők azok akik csak a ködlámpát kapcsolják be.Gondolom ha meglátnak egy rendőrt akkor meg gyorsan lekapcsolják
Egyébként nekem semmi bajom nincs velük,engem csak azok zavarnak akik fényszóróval jönnek velem szembe vagy mögöttem
Csak a ködlámpát nem lehet bekapcsolni! (Utólagos mókulással max!)
Nem kevered te a DLR-el? Mert pl SuperB-n alul a ködlámpa mellett világít a DRL.
Apám kapott egyszer felszólitást, aztán ennyi. Nagyon jól nézett ki a rendőrcsaj amúgy aki kötekedett.
Egyébként mindig meglepődök hogy mennyire zavarja ez az embereket. Szerintem a ködlámpa egyáltalán nem vakitó, sokan hisztiznek a hátsó ködlámpáért is, én azt is simán birom. Velem van a baj?
Feledékenységből is maradhat bekapcsoltan a ködlámpa. Nekem automata fényérzékelős a fényszóróm, motor indításkor a menetfény kapcsol be. Ha az érzékelőnek nem elég a fény, automatikusan átvált tompítottra. Legutóbb kora reggel ködben autóztam, bekapcsoltam a ködlámpákat, mikor végcélomhoz megérkeztem, a motort leállítva automatikusan kialszik a világítás. Újrainduláskor este köd már nem volt, de automatikusan bekapcsolt a tompított, vele együtt a ki nem kapcsolt ködlámpák is.
Sajnos, ezt a műszerfalon nem jelzi vissza semmi, csak a hátsó ködfényt, de az a motor leállításakor önmagától kikapcsol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!