Kinek volt itt elsőbbsége?
Figyelt kérdés
Én mentem egy rendes aszfaltozott úton, erre kijött egy zsákutcából egy másik ember. Nincs neki kitéve tábla. Akkor most neki volt elsőbbsége a jobb kéz szabály miatt vagy nekem mert én rendes úton jöttem ő meg egy rossz köves zsákutcából ?2010. ápr. 22. 15:49
1/10 anonim válasza:
Ha neki nem volt táblája, és jobb kéz felől jött, akkor neki. Ha bal kéz felől jött, akkor neked.
2/10 anonim válasza:
Ha nem szilárd burkolatú útról hajtott eléd, hiába jött jobbról, te vagy a vétlen. A köves, kavicsos út nem szilárd burkolat, földútnak minősíthatő.
4/10 anonim válasza:
Kavicsos, földes út nem egyenrangú az aszfaltozott úttal...szóval neked volt elsőbbséged
5/10 anonim válasza:
Nem szívesen találkoznék veled forgalomban, ha ilyen alap dolgokat nem tudsz. Szerintem add vissza a jogosítványod.
6/10 anonim válasza:
A KRESZ 28 §./2/ bek-e szerint a földutról érkezőnek kell elsőbbséget adni a szilárd utburkolaton érkező jármünek.... az a kis köves zsákutca valóban földutnak minősül? mert ha nem akkor sajnos.......mert lehet szilárd utburkolatu attól, hogy rossz!!
7/10 anonim válasza:
Az első vagyok:
Itt szó sincs földútról... Köves zsákutca.
8/10 anonim válasza:
mindenhol emlegetitek, hogy "zsákutca"Miért fontos az ügyben? Utca,utca. Egyenrangu vagy nem.? Ez a kérdés.Ha igen a jobb kéz felől érkezőnek van elsőbbsége
9/10 anonim válasza:
Köves!! Milyen köves? macskaköves? Vagy apró zuzott köves? Nem mindegy az egyenranguság szempontjából. A macskaköves mennyiben tér el az aszfaltostól? Van szilárd és nem szilárd burkolatu uttest.
10/10 anonim válasza:
A macskaköves szilárd burkolatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!