Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kinek volt itt elsőbbsége?

Kinek volt itt elsőbbsége?

Figyelt kérdés
Én mentem egy rendes aszfaltozott úton, erre kijött egy zsákutcából egy másik ember. Nincs neki kitéve tábla. Akkor most neki volt elsőbbsége a jobb kéz szabály miatt vagy nekem mert én rendes úton jöttem ő meg egy rossz köves zsákutcából ?
2010. ápr. 22. 15:49
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha neki nem volt táblája, és jobb kéz felől jött, akkor neki. Ha bal kéz felől jött, akkor neked.
2010. ápr. 22. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha nem szilárd burkolatú útról hajtott eléd, hiába jött jobbról, te vagy a vétlen. A köves, kavicsos út nem szilárd burkolat, földútnak minősíthatő.
2010. ápr. 22. 15:58
 3/10 anonim ***** válasza:
szerintem is neked.
2010. ápr. 22. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Kavicsos, földes út nem egyenrangú az aszfaltozott úttal...szóval neked volt elsőbbséged
2010. ápr. 22. 16:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem szívesen találkoznék veled forgalomban, ha ilyen alap dolgokat nem tudsz. Szerintem add vissza a jogosítványod.
2010. ápr. 22. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
A KRESZ 28 §./2/ bek-e szerint a földutról érkezőnek kell elsőbbséget adni a szilárd utburkolaton érkező jármünek.... az a kis köves zsákutca valóban földutnak minősül? mert ha nem akkor sajnos.......mert lehet szilárd utburkolatu attól, hogy rossz!!
2010. ápr. 25. 08:22
 7/10 anonim ***** válasza:

Az első vagyok:

Itt szó sincs földútról... Köves zsákutca.

2010. ápr. 27. 08:18
 8/10 anonim ***** válasza:
mindenhol emlegetitek, hogy "zsákutca"Miért fontos az ügyben? Utca,utca. Egyenrangu vagy nem.? Ez a kérdés.Ha igen a jobb kéz felől érkezőnek van elsőbbsége
2010. ápr. 30. 11:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Köves!! Milyen köves? macskaköves? Vagy apró zuzott köves? Nem mindegy az egyenranguság szempontjából. A macskaköves mennyiben tér el az aszfaltostól? Van szilárd és nem szilárd burkolatu uttest.
2010. ápr. 30. 11:47
 10/10 anonim ***** válasza:
A macskaköves szilárd burkolatú.
2010. máj. 17. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!