Közforgalom számára megnyitott magánútról való kijövetelnél elsőbbséget kell adni, ha a közúton haladónak is van elsőbbségadás kötelező táblája, és a magánútról kikanyarodónak is?
Ha elsőbbségadás kötelezője van mindkettőnek, akkor a jobbról érkező kanyarodik előbb.
Ha a magánútról vagy a közútról érkezőnek Stop táblája van, akkor az várja meg a másikat.
"Ha a magánútról vagy a közútról érkezőnek Stop táblája van, akkor az várja meg a másikat."
????
Ezt kifejtenéd egy kicsit bővebben.
3-as vagyok:
Igen.
Aki a másik úton érkezik nem feltétlenül tudja, hogy az milyen út. Tehát, ha ismeretlen arrafelé és meglátja a táblákat, akkor úgy fog (elméletileg :) ) eljárni, mintha az is közút lenne.
7-es!
Az állj! Elsőbbségadás kötelező, és az Elsőbbségadás kötelező szerinted azonos értékű? Ügye csak viccel!
Mindkettő elsőbbség adásra kötelez.
Két dologban térnek el:
1., az alakjuk
2., a kivitelezés módja
Én még sehol nem találkoztam olyannal, hogy valamelyik a másiknak alá volna rendelve. (Az, hogy két fajta táblát használnak, inkább a nehezen belátható, veszélyes kereszteződések miatt van. )
Viszont azt megköszönném, ha az ide vonatkozó KRESZ szabályt belinkelnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!