Számíthatok büntetésre, ha igen kb mekkorára?
Pirosnál hosszú kocsisor, de én balra szeretnék menni. A balról jövők simán elengednek, de a jobbról jövök elő áég befértem, így a lehető legyorsabban kikanyarodtam, anélkül, hogy baleset lett volna belőle, közbe egy paraszt Bömbis felgyórsított direkt, majd még neki éllt feljebb.
Odaárve a következő piroshoz azt vettem észre, hogy a bömbis sofőrje lefotózta a kocsim rendszámát.
Oszt' akkor mi van?!
Ha a szabálysértés vette volna videóra, még aggódhatnál, de így mi van a kezébe? Egy fotó a kocsid rendszámáról? Mit tud vele tenni? Bemegy feljelentést tenni? megteheti, de semmit sem ér el vele. Egy állítás - egy tagadás, megy irattárba.
De nem hinném, hogy ilyesmire pocsékolná az energiáját és az idejét.
Csak rád akart ijeszteni, vagy nettó olyan hülye, hogy végig sem gondolta mit csinál.
# 4/4 Időpont ma 17:10
Miért beszélsz olyasmiről, amihez nem értesz?!
A "Közúti veszélyeztetés" az nem szabálysértés, hanem büntetőjogi kategória - és nem pár 10 000 Ft a büntetési tétele.
De amit a kérdező elkövetett, annak köze sincs ennek a bűncselekménynek a törvényi tényállásához - ez egy ( vagy esetleg több) mezei szabálysértés.
Kérdező:
Ha levideózott volna nem lett volna szüksége pluszban a rendszám lefényképezésére.
Ha bármi más márka jön akkor meg rögtön nem lenne hibás?:D
Teljesen mindegy mi jött, ha busz ha bicikli ha bármi, szabálysértést csak te követtél el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!