Pesten ritka az ilyen mentős?
Nem sokat járok Budapesten, de ma ide keveredtem, és ijesztő dolgot tapasztaltam.
Egy nagyobb kereszteződésben zöldet kaptam, éppen indultam is, mikor szirénát hallok, nézek szét, majd látom,hogy a mellettem haladó satuzik egyet a kereszteződés közepén, aztán tűnt fel,hogy már ott is van a mentő, abból az irányból ahonnét neki piros.
Lassítás nélkül minimum 100-al repesztett el előttem.
Ez nagyon gyorsan történt, de ha nem állok a fékbe szerintem annak rendje és módja szerint belém vágódik.
Láttam már mentőt kereszteződésen áthaladni, de az nem így nézett ki.Sőt, még a mai napon egy BKV(?) autót is láttam, ami normálisan,lassítva közelítette meg a kereszteződést.
Nincs semmi bajom a mentősökkel, tisztelem, és becsülöm őket, semmi lejárató szándék nincs a kérdésemben, de ez valóban közeli, és félelmetes volt.
Valamiféle pesti mentalitás, vagy azért itt sem jellemző az ilyesmi?

Budapesten az is gyakori , hogy épp zöldet kapsz,indulnál és még keresztülvágtat előtted egy csuklós busz, taxi, sárgát nem kicsit lekéső személyautós vagy épp egy villamos ( mint előttem pár hete :D ).
Nagyvárosokban előfordul ilyen, bár általában a megkülönböztető jelzést használó autók ésszel haladnák át a kereszteződéseken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!