Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi lenne ha itthon is 14...

Mi lenne ha itthon is 14 évesen lehetne jogosítványa bárkinek? (B)

Figyelt kérdés

MINT AZ USÁBA 14 ÉVESEN MÁR JOGOSÍTVÁNYA LEHET, SAJÁT KOCSI, VEZETHET. MI VAN AZ AMERIKAIAKKAL?

mondjuk nem csodálom hogy itt nem engedik, itthon én 21évesen engedném csak.

de egyszerűen agyrém hogy mik vannak, 14 évesen usába vezet a gyerek, kocsija van, jogsi, hihetetlen.

és nem kell a duma hogy kamu, rengeteg videó van youtube-n, láttam 15éves kiscsitri saját kocsijával egyedül vezet.

2016. jan. 29. 10:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nincs igazatok! :) Hivatásos Autóbusz Trolibusz vezetőn vagyok! És nem csak vezetem a piros kék vasakat hanem oktaom is a járművezetőket!

A baleseti statisztika 40-50 felett nem a 17 évesek okoznak balesetet.

Most lehet köpködni fogtok.. De kérdem én jogos az hogy a buszosok kamionosok teherautósok 5 évente meg védik a jogosítványukat?

Míg a 70-80 évesek röhögve mennek be a háziorvosukhoz és kapják a pecsétet..

Igazából 65 felett nem engednék vezetni senkit! Borzalom aki az utakon van! Borzalom.. Az öregek és a kalapos nők a legveszélyesebbek! Igazából baleseti forrást idézik elő.. És nem lesz változás meg mondom miért .. van egy közmondás pénz beszél kutya ugat!

2016. jan. 30. 03:07
 12/18 anonim válasza:
XD A 65 felett ne lehessen vezetni már nekem is átfutott az agyamon ès ez tènyleg nem hülyesèg.Pènzre mennek csak èpp olyat nem vezetnek be ami hozna is nekik,csak mèlyebbre ássák ezt az országot.Folyamatosan nèzegetem az oldalakat baleseti szempontból,kb legtöbb autópályán van figyelmetlensèg miatt vagy szabálytalan előzès,városon belül kereszteződèseknèl,bár a folyamatos kresz szabályok össze vissza kavarása csak mèg több balesetet szül.Most akkor èrtsük a kresz szabályokat vagy álljunk egy olyan helyzetben fèl órát gondolkozva,hogy mit kène csinálni?A többiek meg vernènek agyon mièrt tartjuk fel a sort.Amit csinálnak nem lesz több a zsebben csak több baleset
2016. jan. 30. 05:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül a kortól függ ez. Mindenki máskor ér meg arra, hogy felelősséget vállaljon, nem csak a vezetésben. Jó ez a 17/18 - as korhatár, valahol csak meg kell húzni a határt.

Én nem a fiatalokban látom a bajt, hanem az úgymond "gyakorlott" vezetőkben, akik azt hiszik már tudnak mindent. "Hiszen 10 éve vezetek" - mondja és közben évi 5 - 10 ezret megy, még dicsekszik is vele - azt hiszi, ez már sok.

És tényleg sok az olyan idős ember, akiknek már nem feltétlenül kellene vezetniük, pl. a vezetési kultúrájáról agyondicsért Nyugat - Európában látni gyakran vérfagyasztó helyzeteket.

2016. jan. 30. 09:30
 14/18 anonim válasza:
Változóak,csak a sok szabályozással elveszik az ember kedvèt is attól amit szeretne csinálni.Lènyegèben autós-motorosnál pár ember miatt szivatják a többit,árakat emelnek,jategóriára bontják,nehezítik,persze,hogy senki nem akar így levizsgázni.Èn is minèl több hülyesèget olvasok annál jobban hajlok a rossz felè,pedig már nem vagyok tizenèves.Valahogy mègis olcsóbbnak tűnik a dolog,de itt sem a jogsi nèlküli vezetèsről beszèltem,csak èppen egy adott kategóriát nem azzal vezetni ami hivatalosan kellene rá,mèg ha nem is túl törvènyes,ami azèrt ebben az országban mèg mindig a legkissebb gond.
2016. jan. 30. 09:54
 15/18 anonim ***** válasza:

11-es

Igazad van, de ez erős túlzás hogy 65 év felett ne lehessen vezetni. Könnyű így fiatalon dumálni, de majd mikor eléred a 65 évet, akkor nemhiszem hogy te szeretnél nyugdíjas éveidre otthon gubbasztani, és még autóba se ülhess. Nagyapám például 76 éves mindjárt, és olyan reflexei vannak, hogy be*arás, és nem az a forgalomfenntartó típus, éppen ellenkezőleg.

2016. jan. 30. 12:30
 16/18 anonim válasza:
Azzal van bajom amikor valaki a több tíz ève vezetek szöveggel jön,de nem az a lènyeg,hogy mióta vezet valamilyen járművet,ha egyszer olyan helyzet kerül elè a több tíz èves vezetèssel semmit nem èr,ha előttünk baleset ès hirtelen kell kerülni azt reflexből gondolkodás nèlkül csináljuk,nem tapasztalatból ha addig nem találkozott olyan helyzettel.
2016. jan. 30. 22:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Belinkelsz egy wiki forrast, de odaig mar nem jutsz el, hogy az USAra ra is kattints, ugye?

Tessek itt van az USAban gyerekkent valo vezetesrol nehany info, ami a fejecskedben kicsit el van csuszva: (sugok, a kulcsszo "restricted")

The minimum age to obtain a restricted driver's license in the United States varies from 14 years, three months in South Dakota to as high as 17 in New Jersey. In most states, with the exception of South Dakota, a graduated licensing law applies to newly licensed teenage drivers, going by names such as Provisional Driver, Junior Operator, Probationary Driver, or Intermediate License. These licenses restrict certain driving privileges, such as whether the new driver may carry passengers and if so how many, as well as setting a curfew for young drivers to be off the roads. For example, Utah drivers who are under 18 may not have other people outside the family in the car without a licensed driver 21 or older present for the first six months with a license. Unlike in some states of Australia and some provinces of Canada, however, graduated licensing laws do not require lowered speed limits, displaying of L and P plates, restrictions on towing a trailer or boat, or prohibitions on highway driving or operating high performance cars.

Drivers under 18 are usually required to attend a comprehensive driver's education program either at their high school or a professional driving school and take a certain number of behind the wheel lessons with a certified driving instructor before applying for a license. Some states like New York also require new adult drivers to attend some form of driver's education before applying for a license.

2016. febr. 1. 20:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Amerikába nincs olyan tömegközlekedés mint nálunk. Mi van ha az amerikai 1 mérföldre lakik a buszmegállótól?

Itthon én 18 évesen engedném. 21-re felesleges felvinni a korhatárt. Bár egy tanulónak felesleges a jogsi de vannak kivételek, pl a gyereknek vinni kell a beteg szüleit kezelésekre.

Másrészről egy 21 éves is lehet felelőtlen nem csak egy 17-18 éves.

Amíg tanulsz addig fél áron buszozol, vonatozol és sietni se kell annyira mert ha messze laksz akkor a kolesz potom áron van, ha vállalható távolságra laksz akkor az valószínűleg max 1-1 óra naponta.

2016. febr. 14. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!