Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Fix trafipaxok működnek már...

Fix trafipaxok működnek már ha az utas nincs bekötve őt büntetik?

Figyelt kérdés
Ma elhaladtam az egyik fix trafi alatt, az utast aki az anyósülésen ült közvetlen a trafi után tettem ki de ő még előtte kikapcsolta az övet....Öt bünzetik vagy engem? Illetve ha nekem jön a csekk hogy tudom bizonyítani hogy ő nem volt bekötve ha esetleg nem ismerné el?
2016. jan. 27. 08:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Nyugalom! Még csak a sebességet tudják mérni! :)
2016. jan. 27. 09:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Elvileg nem működik mèg de amúgy a kocsi tulaját büntetik, az meg már senkit nem izgat hogy birkózza le a másikkal a büntetèst.
2016. jan. 27. 09:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Kizártnak tartom, hogy manapság létezik olyan kamera, amelyik kiszűri, hogy bevagyok e kötve, vagy nem.
2016. jan. 27. 09:37
 4/7 anonim ***** válasza:
"A jelenlegi szabályozás, összhangban az európai uniós irányelvekkel úgy rendelkezik, hogy az utasok a biztonsági övvel felszerelt ülésekhez kötelesek magukat rögzíteni, ennek elmulasztásáért tehát, ők felelősek, kivéve természetesen 14 év alatti gyermekek esetében, tekintve, hogy koruk miatt, ők nem vonhatóak felelősségre."
2016. jan. 27. 10:02
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

Ezek olyan gyenge masinák, hogy még évekig tesztüzemben működnek. Csak ijeszgetnek, hátha beszopja valaki. Úgyhogy nyugi.

Ködben, hidegben, hóesésben, esőben amúgysem "látnak"..(még)

2016. jan. 27. 11:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Még ha látta is, hogy az illető nem volt bekötve, nem fogsz érte bírságot kapni, mivel nincs meg hozzá a megfelelő jogszabályi háttér.

De ha már felvetted a kérdést, hogyha nem ismerni el, hogy tudnád bizonyítani: sehogy. A traffipax nem önarcképet készít (de még ha kivehető, akkor sem lehet vele érvelni), ergo ha a "kedves" utasod letagadná, te fizethetnéd ki. Ugyanígy van, ha mondjuk kölcsönadod teszem fel a szomszédnak a kocsidat fél órára, gyorsan hajt, megy a csekk, a szomszédhoz meg átcsengetsz és mossa kezeit. Ha nem írtatok fél órára kölcsönadásit (ami sanszos), nincs más lehetőség, minthogy magad fizeted a más "száguldozását".

2016. jan. 27. 20:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, akkor rendben:) Köszönöm a válaszokat!!
2016. jan. 27. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!