Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 2,2 bar azonos guminyomással...

2,2 bar azonos guminyomással szoktam közlekedni, azonban az egyik gumi ereszt lassan szelep mellett. Kb.3 hét alatt ereszt le 1,5 barra. Ez veszélyes, káros az autónak, ha így közlekedek vele? És mindig visszapumpálom 3 hetente?

Figyelt kérdés
Nincs már kedvem gumishoz elvinni ez miatt (egy vagyonért) a nyári gumi csere előtt.
2016. jan. 8. 14:45
1 2
 11/12 anonim válasza:
Nekem szelephibát párszáz forintért javítottak. Nem volt pofám 1000-nél kevesebbet adni!
2016. aug. 16. 10:06
 12/12 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy a peremnél ereszt. Nekem 10 éve alatt alatt már háromszor -négyszer is volt, hogy nagyon lassan szépen napok-hetek alatt elment a nyomásból... Meguntam, kb 2000 Ft-ért leszedték a gumit, megcsiszolták a felni peremét, ahol apró rozsdaszemcsék kezdtek lenni, emiatt eresztett, lefújták festékkel ahol csiszolni kellett (fekete lemezfelni fekete spray), hőlégfúvóval megszárították. Mindegyik régi felnim szinte a hosszú évek alatt kezdett így járni sajnos, de mindegyik javítása megvolt kb fél óra alatt. Ja és egyszer az egyik alufelnim peremét is ugyanigy gumileszereléssel meg kellett csiszolni, évek óta semmi bajom egyikkel sem. Egy normális gumis vizbe rakja a kereket és megnézi hol ereszt, nem nekiesik egyből a szelepnek, nem csak az lehet a baja... SOk szeget, fém vacakot is beszedtem már, azóta nem húzódok le az út jobb szélére ha lehet, oda sodródik ki minden éles szemét, szeg stb ami lehullik az autókról, a jobb első kerék bekapja, aztán bevágja a jobb hátsó alá. Gumisok mondták, sokkal több a jobb hátsó kerék javitása pont emiatt... Nekem régi felniken használt gumiktéli nyári sose eresztett, ha igen, akkor vittem javitani, de olyan gumival sose jártam sokáig, ami ereszt még ha lassan is. És volt, hogy szelepcsere, volt, hogy csiszolás, volt, hogy defekt, de miután megcsinálták fél évig semmi bajuk, akkor meg szezonális gumi csere...

Javittasd meg, ha ilyen van, 'mit ér az erő ha nem uralod'...

2020. júl. 25. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!