Az ilyen esetek végződnek balesetekkel?
Előre leszögezném,hogy irigy vagyok, de nem úgy, és nem ez vezérel a kérdésben.
Van egy jó barátom, 17 éves most tette le a jogosítványt.
Az apja egy ismert magyarországi cég vezérigazgatója.
Annak örömére,hogy a fia letette a jogsit, úgy döntött ,hogy vesz magának egy vadonatúj S Mercit (30 ért) a régi 2012-es S350-et meg a fiának adja.
Az autó értéke 15 M körül mozog jelenleg, alig 100 ezer van benne, ők vették a gyárból.
Erre ki ne lenne irigy?Persze,hogy örülnék neki én is.Bár a barátom valami sportautót akart, de az apja meg nem akarja eladni a régi S-t, így azt kapja.
Szerintem ez is elég jó, és elég erős autó.
Hétvégente elmegyünk mindig több barátunkkal, egy parkolóban szoktunk összegyűlni, és ott elvagyunk, nem csinálunk hülyeségeket, vagyis inkább úgy mondom,hogy nem mind.Ezt nevezik az idősebbek hülye gyerek szórakozásnak.(baleset még nem volt)
Viszont mi nem vagyunk túl gazdagok, a legjobb kocsi az egy 2007-es Swift, de az is az egyik srác apjáé.Nekem is Swiftem van (99-es) , meg itt igazából mindenkinek átalakított autója van, Civic,Golf,Accord stb... 18-20 évesek vagyunk.
Furcsa lesz majd a gyerek egy luxuslimuzinnal, de nem is ez a gond, hanem hogy ő aztán tényleg hülye.
Máááár utasként is kitalálja a hülyeségeket,az apja is úgy vezet mint egy vadbarom ha nagyon elszáll az agya, de ez a srác ezt a példát látta, én most komolyan félek tőle,hogy balesetet fog okozni.Semmi tapasztalat, 260 lóerős autó, hátsókerekes, és egy marék idiotizmus.
Fogom neki mondani,hogy ésszel, de azt hiszem ez nem sokat ér majd.Vagy rosszul gondolom, és talán komolyabban veszi ha az ő kezében van a kormány?
Sajnos vannak ilyen gazdag idióták, nincs mit tenni.
Sztem jól gondolod, én örültem, hogy nem rég tudtam venni egy 99-es Swiftet, a 2007-es az már nekem luxus.
Nem azt mondom, hogy aki kőgazdag az punnyadjon egy öreg Swiftben, de elsőre szerintem elegendő lenne neki egy ,,kisebb" autó.
A fater nem mindig fogja eltartani és akkor majd kapkodhat, hogy mi lesz vele...
2.!
És ahhoz hány embernek kell meghalnia, hogy apuci pici fia megtanuljon rendesen vezetni?
Én boncmester vagyok. Nem kamu, bárkinek megadok bármi adatot, utána lehet nézni.
Tudod, hogy hány ilyennel találkoztam???
Ne foglalkozz vele!
NORMÁLIS esetben a szülő vesz a kölkének egy szakadt roncsot, de még normálisabb esetben ezért a kölök dolgozik meg, hogy még a roncsot is meg tudja becsülni.
(nálam is így volt)
Ez olyan, mintha valaki a 3. lovagló órája után egy vad musztángra ülne, csak úgy a szabadban, minden segítség nélkül.
Most lehet, hogy nagyon szemétül és morbidul hangzik, és előre is bocsánatot kérek mindenkitől, de valamiből nekem, (nekünk boncmestereknek) is élnünk kell.
Az ész nem megvásárolható.
Ennyi.
Röviden a kérdésedre a válasz:
Az ilyen esetek, csak SZERENCSÉS esetben végződnek balesetekkel, általában halál a vége.
Az apjának egy csöpp esze sincs, nem szabadna ilyen fiatalon ilyen autót alá rakni nem éri meg. Nem csak azért mert nagy értéke van hanem a lóerő miatt is és a tapasztalatlanság miatt is. Persze, jobb mint egy 20 éves szakadt, légzsák nélküli Golfban lenni de attól függetlenül nem kéne egyből ilyen kategóriájú autót vezetnie szerintem. Gondolod egy S350-ben nem fog vagánykodni meg villogni? Főleg 17 évesen mikor a legfőbb szempont, hogy villogjunk a haverok meg mindenki előtt. Én nem kívánok rosszat neki de valószínű, hogy egyszer össze fogja törni. Ismerősöm is hasonló ember csak ő egy 20 éves 316i-vel csókolta meg a villanyoszlopot mert azt hitte tud vezetni. Szerencsére megúszta de azóta kicsit átgondolta az életét.
A legjobb ha beszéltek vele és felvilágosítjátok a lóerő nagyságáról és erejéről mert ez nem vicc.
Lehet bohóckodni és játszani a gizda gyereket de az elektronika nem mindig véd meg.
5: veszélyesek igen, de a hülyegyerek nagymercivel sem piskóta.
Először csak a parkolóban, aztán ha valami csoda folytán nem száll bele az első parkoló autóba "drift" közben akkor menni fog a forgalomba is szórakozni.
Az már nem lesz vicces amikor "drift" kozben kirepül a buszmegállóba és elüt egy csomó embert.
Úgy látom a válaszolók közül sok ember magából indul ki, az a gond sokan a saját gondolatukat vetítik ki másokra. Jelen esetben ez ugye azt jelenti, ha a válaszolók kapnának ilyen autót mi történne.
Sok ember csak rosszindulatú, és irigy, ennyi a lényeg.
Ha az apa odaadta neki, akkor valószínű azért, mert látta már vezetni a fiát, és egy S merci elég biztonságos.
a 260 ló pedig egy 2,5 tonnás autóba arra elég, hogy biztonságosan, felsőbbrendűen tudjon haladni.
Egy kisautót én is őrült módjára vezetnél pl, mert frusztrált lennék, de egy nagy autó lenyugszik az ember.
Garantálom bárkinek, hogy hamarabb fogja összetörni a kocsiját aki egy 70-80-90 lóerő régi golfot, astrát, swiftet, corollát vagy kiviket hajt.
Aki eléri azt a szintet, hogy aláadnak egy iylen autót, vagy meg tudja venni, az tud valamit.
Nyomikat még nem láttam erős autóba, focistákat most hagyjuk ki.
"Úgy látom a válaszolók közül sok ember magából indul ki, az a gond sokan a saját gondolatukat vetítik ki másokra. Jelen esetben ez ugye azt jelenti, ha a válaszolók kapnának ilyen autót mi történne.
Sok ember csak rosszindulatú, és irigy, ennyi a lényeg."
Most komolyan nem olvastad el a kérdést?????????????
Tényleg.
Van aki megkapja a 30 millás autót, 17 évesen, 1 hetes "gyakorlattal".
Akkor meg mi is a gond?
Ha 2-3 nap alatt a padlón van a kis "milliomos kedvenc anyuci-apuci kisfia", akkor miért kell ide írni????
"Ez az élet rendje!"
Lehet egy kabaré kategóriát nyitni és ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!