Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy lejárt műszakis autóra...

Egy lejárt műszakis autóra amin van biztosítás, akkor is kell útvonal engedélyt kérni, ha vontatják a legközelebbi szervízhez?

Figyelt kérdés

2015. nov. 1. 10:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen az utolsó két emberke folyamatosan hasznos válaszokat adott.Köszönöm.De nem hívok trélert mert drága.Egyik Pesti munkatársam azt javasolta hogy a nemzeti kozlekedesi hatosagtol kérjek utvonal engedélyt,mert ez esetben lejátzműszakis autora is lehet kérni.
2015. nov. 6. 22:30
 12/17 anonim válasza:
Én egy hete vontattam egy lejárt műszakis kocsit. Vecsésről a Mozaik utcai vizsga állomásra.A budai rakparton végig mögöttünk jött egy rendőr autó, majd megelőzött, a mozaik előtt egy másik jött mögöttünk egy darabig. Nem foglalkoztak velünk. Elakadás jelző háromszög az ablakban volt és vészvillogó.
2015. nov. 7. 18:33
 13/17 anonim válasza:

Ha teljesen korrektül akarod csinálni. útvonalengedély. Nem kell tréler. Az egyetlen, hogy az autónak akkor is közlekedésre alkalmas állapotban kell lennie, tehát ha nincsenek lámpái vagy ilyesmi, akkor nem közlekedhetsz útvonalengedéllyel sem. Az, hogy műszaki nélkül csak tréler, az baromság, erre való az útvonalengedély. Tudom, elég sokszor közlekedtem úgy.

(aki meg ajánlgatja a trélert, minimum 5x annyiba kerül, mint az útvonalengedély).

Amellett, közeli szervízhez, vontatva, jó eséllyel nem kell útvonalengedély sem, (kérj meg egy barátot, aki közvetlenül mögötted jön), de ez a saját rizikód, ha elkapnak, kellemetlen. Viszont vannak időszakok, amikor ez megoldható jó eséllyel gond nélkül.

2015. nov. 8. 08:30
 14/17 A kérdező kommentje:
Na most várjunk, egyszer azt mondod hogy jó eséllyel nem kell útvonal engedély sem közeli műhelyhez,aztán meg hozzáteszed hogyha elkapnak akkor kellemetlen.Nem értem a lényeget, de lehet én vagyok buta.Maradjunk annyiban hogy engedélyt kérek, adnak is? És ha adnak, akkor azzal amikor vontatnak megbüntetnek? Már megint két féle válasz jött a kérdésemre és egyszerűen nem tudom kinek mit higgyek el.Mert lényegében mindenki magabiztos válaszokat ad.
2015. nov. 8. 09:20
 15/17 anonim válasza:
Én a 12/14-es válaszíró vagyok. Ha kérsz útvonal engedélyt nem kell vontatni az autót mehet a lábán ez az útvonalengedély lényege. Én leírtam hogy vontattam,jöttek mögöttünk a kékek és nem vettek ki. Pár ezres tétel az engedély ha nyugodt akarsz lenni ne hagyd ki.Telefonon is kapsz felvilágosítást hogy mik a törvények. Telefonálj!
2015. nov. 9. 00:13
 16/17 anonim ***** válasza:

Én a trélert javasoltam. Azt hittem, gyorsan meg kellene oldani a dolgot, így ez volt a legkézenfekvőbb. Oké, hogy drága, de ez a leggyorsabb megoldás. Persze ha van idő útvonalengedélyt kérni és meg is adják, akkor nyilván az a jobb megoldás. Bár annyira utálom a hivatali utánajárást, hogy inkább tréler hívnék. Ha nem éri meg neked, akkor jöttek rá a megoldások.

Aki azt írta, hogy nem feltétlenül kell engedély, ha rövidebb útra mész, az nem úgy értette, hogy hivatalosan nem kell, hanem, hogy jó eséllyel nem fognak meg. De ha mégis, akkor kellemetlen.

2015. nov. 9. 09:32
 17/17 anonim válasza:
15/16-os vagyok. Ucsóval egyetértek én sem szívnék a hivatalban az engedélyért..
2015. nov. 9. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!