Első rendű főúton lehet menni mopedautóval?
Figyelt kérdés
2010. márc. 16. 19:38
1/2 anonim válasza:
IGEN!, ha nincs kint az út mellett, az alábbi, vagy hasonló tábla, ami a lassú járművek ráhajtását tiltja vagy korlátozza.
A járművek forgalmára vonatkozó tilalmi jelzőtáblák
14. § (1) A járművek forgalmát tiltó vagy korlátozó jelzőtáblák:
u) "Segédmotoros kerékpárral behajtani tilos" (48. ábra);
Az autópályán vagy autóúton NEM, mert ezeken csak olyan járművek közlekedhetnek amelyek egyenes úton saját erőből legalább 60 km/h-val tudnak menni.
Segédmotoros kerékpárral csak 40 km/h-val szabad közlekedni (Magyarországon, a mopedutó is ebbe a kategóriába lett sorolva)
2/2 anonim válasza:
Hát én robogóval 60-65-tel szoktam menni, amúgy is elég bosszantó amikor jönnek mögöttem kocsival, szemből semmi, aztán ott totyorog a hátam mögött ahelyett hogy megelőzne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!