Szerintetek ez tényleg csak a fellépésen múlik vagy inkább az ember megjelenésén?
Tegnap elvitt beiratkozni az iskolába a keresztapám.
Egy mellékútról kikanyarodott a főútra, amivel egy kisbuszt fékezésre kényszerített, az pedig jól ledudálta, a keresztapám kézfeltartással bocsánatot kért tőle.
Viszont a kisbuszos meg elkezdett kicsiket dudálni, és villogott, meg "túráztatta" a motort, és próbált előzni,ezért a keresztapám félreállt egy buszmegállóba, ő meg beállt mögénk.
A furgon sofőrje rögtön kiszállt, és valamit mondott,hogy "idefiygeljél te" (ennyit értettünk), a keresztapám is kiszállt, és "beleállt" a sofőr arcába, fél másodpercig csöndben meredtek egymásra, aztán a keresztapám mondta neki viszonylag nyugodt, ám de határozott hangon,hogy nagyon gyorsan üljél vissza, nekem itt ne balhézzál,üljél vissza, azonnal.
A fickó csak "fújtatott" remegett az ajka,hogy mondjon valamit, de végül szó nélkül elindult vissza ,majd mielőtt beült volna köpött egyet az útra, és aztán nagy lendülettel elhajtott.(és jól megnézett minket mikor elment mellettünk)
A fickó 30 éves körülbelül 100 kg-os kopasz férfi volt, a keresztapám 50 éves, 100 kg körüli, tehát súlyban is, és izomzatban is ugyan akkorák voltak.
(a furgonos is elég izmos volt)
A keresztapám mindig azt mondja,hogy csak nyugodtan és határozottan kell az ilyenekkel beszélni és nem lesz gond, nem számít hogy ki mekkora, ha nem tojsz be akkor nem lesz gond.
De nem tudom,hogy ez igaz e, most az ő külsejével én is felmernék így lépni, de én meg vagyok 18 éves 70 kg.
Ha egy ilyennel összefutnék, inkább magamra zárnám az autót.
Szerintetek tényleg hatásos lehet, vagy ez olyan,hogy könnyű egy vakbélműtét, annak aki 20 éve orvos?
(most csinálom a jogosítványt, és igazából az ilyen keménykedős sofőrök elveszik a kedvem)
szerintem vezess normálisan ne okozz váratlan balesetveszélyes szituációt és akkor még ennyit sem kell majd csinálnod mert nem akar majd senki megverni.
keresztapád vezetési stílusát ne vedd át.
Sok múlik a fellépésen. Aki ilyenen nem tud túllépni, hogy kikanyarodtak elé, de semmi baja nem lett, az jó eséllyel frusztrált lelkű, de csak azzal mer keménykedni, akiről látja, hogy be tudta sz@ratni. (Sok egyéb helyzetben is igaz ez.) Persze vigyázni kell, hogy tényleg higgadt maradj, és ne légy agresszív, mert akkor bármi történhet.
Magam is kerültem hasonló helyzetekbe (nem elébe kanyarodás miatt), jött be utánam az udvarra is balfék - aki elém vágott index nélkül, és nem bírta lenyelni, hogy visszaelőztem, mert féklámpája se volt és nem akartam belecsúszni - , aztán elment. Nem volt balhé, kizavartam, nyugodtan, de határozottan. Amúgy nő vagyok.:-)
Szerintem mindenkivel megesik,hogy rosszul méri fel a másik sebességét.Máskülönben balesetek sem történnének.De a többség megússza, mint mi is.
Hogy megálltunk a buszmegállóban?...nem vagyok nagy KRESZ zseni, mert még csak most tanulom, de esetleg jobb lett volna ott,rögtön az út közepén megállni és ott balhézni?
Kettő percet sem álltunk ott, és busz sem jött éppen.
Így van.
Azt pedig nem mi kezdtük.
Nekem olyan volt hogy kivágott elém egy kocsi, ha nem satufékezek akkor belemegyek. Erre dudáltam rá, mert mérges voltam rá hogy majdnem megölt. Az apuka (gyerek ott ült hátul) a dudák után megállt és kiszállt, majd elindult a kocsim felé. Én is kiszálltam, meglátta hogy nem vagyok egy törpe meg mérgesen elindultam felé, na ő rögtön sarkon fordult, beült a kocsiba és elhajtott :D
Ha ott a kocsiban maradok akkor tuti nekem esik.
Én kamerázni szoktam zárt ajtó-ablak mellett, ha kocsiban ülve van a konflikt. Amint észreveszik, hogy fel lettek véve, meghunyászkodnak.
Gyalog más a helyzet, ott leginkább az a jó, ha tempósan elsétálsz és ha jön utánad, akkor sem állsz le az illetővel, csak elküldöd és felhívod a figyelmét a térfigyelő kamerára (ami persze lehet, hogy nincs is). Szintén szitkozódva, de el szoktak oldalogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!