Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy irányú utcában a balsávból...

Egy irányú utcában a balsávból lehet egyenesen tovább haladni? Vagy csak a menet irány szerint jobb oldalról lehet csak?

Figyelt kérdés

#KRESZ #Egy irnyú utca
2015. aug. 23. 10:25
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Akk azért nem húznak meg ha jobb oldalról haladok tovább egyenesen
2015. aug. 23. 20:44
 12/27 anonim ***** válasza:
Azért biztosan nem.
2015. aug. 23. 21:01
 13/27 anonim ***** válasza:
hacsak táblával nem jelezték előre, hogy az kanyarodó-sáv, akkor azért egészen biztosan nem.
2015. aug. 23. 21:30
 14/27 A kérdező kommentje:
Egész pontosan úgy nézki h jobb oldalt parkolnak az autók és ezért kell balsávban haladni . És mikor a kereszteződéshez érek akkor van jobb oldalt egy elsőbbség adást tábla akkor vissza kell húzódnom a jobb oldalra és úgy tovább haladni ? Vagy balsávból is mehetek tovább egyenes ?
2015. aug. 23. 23:38
 15/27 anonim ***** válasza:
linkelj egy utcaképet!
2015. aug. 24. 07:42
 16/27 anonim ***** válasza:
egyébként mivel a kereszteződés/torkolat közvetlen közelében (5 méter) nem állhat kocsi, így elvileg van hely visszasorolni jobb oldalra és mint ilyen, kötelező is.
2015. aug. 24. 07:44
 17/27 anonim ***** válasza:

Viszont ha a torkolatban van másik kocsi, akkor index nélkül kell a jobb oldalra visszatérni, hogy ne adj megtévesztő irányjelzést.

Persze ha mész otvább egyenesen és a torkolat után is ugyanúgy jobb oldalon parkolnak a kocsik, akkor lehet hogy felesleges visszatérni jobbra.

Na de hogyan csináltátok az oktatóval?

2015. aug. 24. 07:45
 18/27 A kérdező kommentje:

Éppen ez az h nem csináltam vele sokszor ezért felejtettem el a kanyarodás áll tisztába vAgyok . Csak ezzel nem.

Megpróbálom el magyarázni. Rá fordulok egy irányú utcára jobb oldalt parkolnak az autok ezért balsávban kel menem és a kereszteződésnél lehet Balra, és jobbra is kanyarodni csak egy elsöbbség adási tábla van. És azt nem tudom h balsávbol mehetek egyenest tovább vagy vissza kell húzódnom a jobb sávba és onan fojtani egyenesen . Egyébb ként két sávos kis utcára gondolok tábla nincs külön a besorolásnak

2015. aug. 24. 14:06
 19/27 anonim ***** válasza:

Mutasd már azt az utcát, na!

én csak helyi példát tudok, és most gondolkodom, de nem jut eszembe ilyen utca... szóval ugyan itt nem lehet balra kanyarodni és mindkét oldalon parkolnak, de a a jobb oldalon lévő torkolat előtt, ahogy vége a kocsisornak, ott kérte az oktatóm, hogy a kocsisor kikerülése után indexszel térjek vissza a jobb oldalra, kivéve, ha a torkolatból jönne kifelé autó, mert akkor index nélkül kell visszatérni jobb oldalra.

[link]

2015. aug. 24. 14:25
 20/27 A kérdező kommentje:

tessék ijenre gondolok vagyis erre

[link]

2015. aug. 24. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!