Mindketten elhibáztuk, vagy csak ő, avagy csak én?
Lakott területen kívül egy Ford Mondeo ment előttem, mögöttem meg egy Audi A6-os.
Az Audi nagyon a hátsómban volt, de nem előzött, mikor utolértem a Mondeot, belenéztem a tükörbe,hogy vajon előzni fog e az Audi.
Pár pillanatot vártam, kiraktam az indexet, még egyszer belepillantottam a tükörbe, és már elkezdtem húzni a kormányt, mikor láttam,hogy az Audi teljes egészében a másik sávban van, vagyis belekezdett az előzésünkbe.
Azonnal visszahúzódtam jobbra, és visszavettem, az indexet, de ő meg tartotta a sebességet és elkezdett villogni,hogy menjek, így megint kiraktam, és megelőztem a Fordot, majd az Audi is.
Aztán a városba érve mellém állt, egy öreg fószer vezette, ránéztem, de igazából nem tudtam milyen arcot vágjak neki, én őszintén szólva úgy érzem,hogy ő volt a hunyó mert biztos,hogy előbb indexeltem már, ő meg aztán ment át a másik sávba, viszont ő meg már előbb ott volt mint én.
Lehet,hogy velem együtt mozdult, és úgy képzelte,hogy együtt előzünk, de nem vagyok gondolatolvasó.
Nagy sebességnél történt és pillanatok alatt, így leírva elég egyszerű, de élőben kicsit ijesztőbb volt.
Életszerű lett volna,hogy kimegyek elé, nekem jön, és vagy beszállok egyedül az árokba vagy még a Fordot is megkínálom hátulról/oldalról, és mindketten beszállunk az árokba, avagy,hogy én tolom be az Audit...sok veszélyt rejtett magában ez a manőver.

Lehet, hogy ő meg máshogy mesélné. Teljesen mindegy. Mindketten észrevettétek, hogy ebből gond lesz és mindketten visszavonulót fújtatok.
Az ilyenen kár tépelődni. Előfordul mindenkivel, hogy hibázik. Az a baj, ha ezt viszont nem képes felismerni idejében.

Szerintem senki sem volt itt hunyó.
Ő elkezdett előzni, de közben téged is kiengedett. Még rendes is volt. Nem bunkóságból villogott, hanem csak jelezte, hogy menj ki előtte.
Ha veszélyesnek érezted, akkor maradnod kellett volna a Ford mögött, megvárni míg az Audi elmegy és utána előzni.

Én gyakran járok úgy, mint a történetedben az Audis papa. Ha megyünk sorban valami lassab jármű mögött és lehetőség adódik előzni, akkor nem szeretek beragadni, hogy ezzel másokat feltartsak. Nem egyszer történt már olyan, hogy az előttem lévő amint indexelt és elkezdett sávot váltani és is mentem volna vele együtt. Na ilyenkor történik az, hogy a kevésbé tapasztalt sofőr megijed mert látja a tükörben, hogy ott vagyok, és visszatér a sávjába, pedig nem inkább nyomnia kellene a gázt, hogy rajtunk kívül minél többen beférjenek.
Az audis is biztos erre készült azért villogott, hogy nyomjad már neki.

Lehet, hogy nem látta, hogy indexelsz, vagyis nem figyelte. Ez tényleg veszélyes.
Vagy látta, hogy indexelsz, de nem mentél és úgy gondolta, hogy akkor ő elmegy. Szerintem ez lehet, hogy túl sok időt vártál és ő nem bírta kivárni.
Ezért is kell mindig hátranézni. Így észrevetted, hogy ott van.
Na meg ő is figyelt rád, hiszen kiengedett.
Durván 5 másodperc volt az egész történet, tehát ha ennyire nem volt türelme...rutin ide vagy oda...szerintem ez nem erről szól.
Ha valaki indexelve megy a külsőben mert hülye, és úgy felejtette, akkor én addig nem megyek el mellette a belsőben amíg nem csinál valamit, mert balesetveszélyes, nem tudom mire gondolhat.
Ez az "előzzünk egyszerre mert én k***a rutinos vagyok" meg a legnagyobb felelőtlenség.
Mi van, ha egy ezres Swift előz 150-nél, te meg mész mögötte, mert akkora jampi vagy,hogy te vele együtt előzöl, aztán a Swift szépen visszatér te meg egy kamionnal találod szembe magad, mert a Swiftnek fél perc volt végrehajtani az előzést...én nem büszkélkednék ezzel.
A másik meg,hogy 5 éve vezetek nyergesvontatót, nem sok idő, de szerintem tapasztaltabb vagyok sokaknál, és ha csak 1 éve vezetném a nyergest még akkor is tapasztaltabb lennék mint itt a sok szószátyár.

Hát 5 másodperc vezetés közben rengeteg. Az alatt nagyon sok minden történhet. Századmásodpercek számítanak.
Szerintem ezt túlreagálod. Nem írod, hogy jöttek volna szemben, hogy nagy lett volna a forgalom. Nem volt veszélyes és senki sem hibázott.
És simán lehet "párosan" előzni, ha nincs szembejövő forgalom. Nyilván megnézte, hogy mi a helyzet mielőtt elindult. Át lehet látni az előtted lévő autón. Ha meg gáz van, akkor lassít és visszamegy a másik autó mögé.

8: Nem, mert ő jelezte, hogy menjél ki elé, nem csak úgy kimentél :)
Szerintem tényleg túlkombinálod ezt. Nem történt semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!