Miért kell lehúzni a fejed egy helikopter rotorja alatt?
1.) Rinyálnak, nehogy fejbe csapja őket a rotor.
2.) Ezt látták a filmeken.
Persze van olyan helikopter aminek elég alacsonyan van a rotorja, és indításkor vagy leállításkor simán fejbever bárkit:
Nem tudom miért szidjátok ennyire az embereket, én még nem ültem helikopterben, de én is lehúznám a fejemet.
Azért elég ijesztő, hogy a fejed fölött köröznek ilyen "kések". :D
Sajnos nem volt alkalmam még helikopterezni pedig régi vágyam.
Szerintem azért van a dolog, mert ezek a rotorok k**va nagy szelet kavarnak, és nem birsz alatta egyenesen állni.
aham, mi is gondolkodtunk rajta sokat
- felmerült egy olyan is, h légnyomás miatt
erről mit gondoltok?
Többtényezős a dolog.
Egyrészt ami a fejed fölött van, nem érzékeled a távolságot. pl. ha bringázom, s lehajló ágak alatt haladok, lehúzom a fejem, pedig valószínűleg simán elférnék.
A forgó rotornak van egy kilengése, s egyáltalán nem látod. Itt írják, hogy magasan van. Hát annyira magasan nincs.
A függőleges rotor meg gyakran szinte a földet veri.
Sajnos pár éve volt egy szörnyű baleset itthon. A nevét már nem tudom, de katonatiszt sétált bele a rotorba. Úgy felszecskázta, hogy össze sem lehetett szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!