Nem ellene a sok felesleges ütődött jogszabályt
kirostálni a KRESZ-ből?
Figyelt kérdés
Pl:sárga lámpa,gyerekülés körüli mizéria,itatós papírra nyomtatott kerékpár igazolvány stb.
2010. febr. 21. 19:42
1/9 anonim válasza:
A gyerekülés körüli miézria mit jelent nálad? Pl. hogy ne kelljen gyerekülés? Pár gyerek életét megmentette.
Ha jogalkotó pozícióban vagy, akkor hajrá, ha csak hőzöngsz, mert pl. meg kell tanulni vagy megbüntettek miatta, akkor feleslgese morogni, nem rajtad múlik.
2010. febr. 21. 19:47
2/9 anonim válasza:
a sok ütődött jogszabály nem véletlenül van! Biztosan okkal alkották! Próbálj meg egy kresznélküli világban élni, és majd rájösz, h mekkora káosz van nélküle
2010. febr. 21. 19:50
3/9 anonim válasza:
Szerintem kreszre sincs szükség. Egyáltalán semmiféle közlekedési szabályra, táblára. Mindenki el tudja dönteni, hogy mikor, hol, hogy, milyen sebességgel vezet, spontán úgyis kialakul a főútvonal, meg a zebra. Ez az egész szabályozósdi csak arra jó, hogy béna bürokratáknak legyen állásuk, és fontos embernek érezhessék magukat. És tényleg egyre abszurdabb dolgokra ragadtatják magukat a szabályozók, a polgárokkal ellenséges rendőrség meg hadjáratok keretében üldözi az "ellenszegülőket". Erre semmi szükség nincs. Vegyük pl. a sebességkorlátozó táblákat. A bürokraták mondjuk megadnak 30-at, ahol én 60-nal nyugodtan be tudom venni a kanyart, mert már jártam ott, mert jó idő van, mert nem vagyok béna. Akkor miért is kell üldözni engem, ha 60-nal megyek? Fel tudom mérni a helyzetet jobban, mint egy íróasztalnál ülő bürokrata!
2010. febr. 21. 19:54
4/9 anonim válasza:
Ja, aki a kresznélküli világ rémségére utal, annak mondanám, hogy ezt kísérletként egy holland városban már bevezették. Elmúltak a dugók, és nagyban lecsökkentek a balesetek.
2010. febr. 21. 19:56
5/9 anonim válasza:
Lehet hogy a hollandoknál meg lehet csinálni, de próbáld ki itthon, ahol a sok idióta még a szabályok mellett sem képes normálisan közlekedni.
2010. febr. 21. 20:05
6/9 anonim válasza:
Igen, de ha vannak szabályok, azokat se tartja be, aki nem akarja. Így meg többnyire csak arra jók a szabályok, hogy az állam és a rendőrség ezzel is piszkálhasson, zaklathasson. Én mondjuk összesen egy szabályt tartanék meg: Úgy kell vezetni, hogy az megfeleljen a vezető képességeinek, a jármű fizikai adottságainak, a külső környezetnek, és ne veszélyeztesse mások biztonságát. Ebben minden benne van, és az őrültek ellen ennek alapján lehet küzdeni, a balesetet okozókat el lehet ítélni. nem hiszem, hogy ennél igazán több kell. Bár abban igazad van, hogy a magyarok ilyen szempontból is problémásak.
2010. febr. 21. 20:11
7/9 anonim válasza:
Hát ennyi barmot ritkán hoz össze a szél. Mi van? KRESZ nélküli közlekedés? Egy balesetnél próbálj meg igazságot tenni!
2010. febr. 21. 20:36
8/9 anonim válasza:
"Én mondjuk összesen egy szabályt tartanék meg: Úgy kell vezetni, hogy az megfeleljen a vezető képességeinek, a jármű fizikai adottságainak, a külső környezetnek, és ne veszélyeztesse mások biztonságát."
És ki határozza meg azt, h mi felel meg a vezető és jármű képességeinek, és adottságainak! Mert azt hiszem, a 17-18 éves friss jogsis suhancok nem képesek mérlegelni, csak az számít, hogy menőzhessenek! Ez az egyéni véleményem! Ígyis van elég baleset az őrült sofőrök miatt, akkor aztán mennyi lenne, ha nem lennének szabályok? mindenki menne 200-zal! Én 20 éves, vagyok, 2 éve van jogsim, én is próbálgattam magam, de csak olyan helyen, ahol nem veszélyeztetek másokat!
2010. febr. 21. 21:15
9/9 anonim válasza:
Ki határozza meg? Hát aki most is, a jogalkalmazók: a rendőrök, az ügyészek, a bírók. Minden jogszabály úgy működik, hogy azt valaki értelmezi, alkalmazza. Ha okozol egy balesetet, most is úgy van, hogy utólag megállapítja valaki a felelősséget, mérlegeli a körülményeket ha kell, szakértői közreműködéssel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!