Vagy egyirányú úton csak arra az oldalra érvényes a tiltó tábla, amelyikre ki van helyezve? Nem tudom.
Első válaszoló voltam.
#1 #2 én is gondoltam.
#3 azt, hogy jelölik, hogy az úttest mindkét oldalára vonatkozzon?
"#3 azt, hogy jelölik, hogy az úttest mindkét oldalára vonatkozzon?"
Táblákkal többnyire akkor jelölnek valamit, ha az a szabályból nem következtethető ki biztosan.
Maradva kizárólagosan az egyirányú utcákon közlekedésnél, a forgalmi vizsgán szinte kötelező jelleggel kell ilyen utakon menni a vizsgázónak, annak jobbra kanyarodni, balra kanyarodni, esetleg parkolási feladatot is kaphat, s a szabályok ismerete nélkül ilyen esetekben könnyen meg is bukhat...
- Megállás, várakozás alapvetően az úttest jobb szélén történhet, de egyirányú utcában lehet az az úttest bal oldalán.
Jobb szélen tiltják, de elég széles az út a bal oldali parkoláshoz, s ott nincsen tiltva, vagy nincs ugyan tiltó tábla jobb szélen, de a bal oldalon van kijelölt parkolóhely.
Tiltás nélkül is lehet tilos a parkolás, ha a parkoló jármű mellett nincs elegendő oldaltávolság...
A kérdésre adott válaszban az említett 5,5 méter nem véletlen, ritka az olyan egyirányú út, ahol mindkét szélen lehet parkolni, ha a bal szélen parkoló betartja az 5,5 méteres szabályt, s a másik oldalon is megáll egy autó, kettőjük között még marad egy teljes forgalmi sáv szabadon (~3m), ahol akár egy kamion is elfér.
Ha nincs meg az 5,5 méter ( a jármű jobb oldalától mérve), akkor is lehetséges, hogy az út bal szélén köteles parkolni a járművel, ha ott van kijelölt parkoló, s ez esetben tilos megállni az út jobb szélén, akkor is, ha nincs kint tábla (szabály)
Jobbra kanyarodás-érkezés, balra kanyarodás-érkezés szintén buktatók az egyirányú utcákon - elméleti vizsgára lehet totózva készülni, de a gyakorlat sokkal komolyabb lesz, ajánlott a szabályokat is megtanulni.
nagyonOFF
az első linkelt képen jobb oldalt az a két öltönyös úriember... :D nem tudom, mit szívtak, de nagyon jól érzik magukat :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!