Átmennétek a piroson este, ha sehol senki nincs? Bővebben lent.
Egy olyan kereszteződésről van szó, ami teljesen belátható és sehonnan se jönnek, se szemből, se jobbról, se balról és mögötted sincsenek, magyarul üres az egész út. Este 22:00 után..
Mész egyszer csak sárga és piros előtted. Átmennél a piroson ennem a helyzetben?
Hát igen én is a rendőrtől paráznék és végülis jogosan büntet(ne), mert a piros az este is piros :)
Amúgy mennyire büntetnek egy ilyenért?
Kérdezem itt elsősorban azokat akik írák hogy átmentek és elővillant a rendőr?!
Utolsó: Azért az túlzás, hogy csak magadat veszélyezteted.
Átmész a piroson, én épp arra járok és elütlek, te meghalsz... ki fogja kifizetni a kocsimban keletkezett kárt és ki fogja kifizetni a pszichológiai kezelésemet, ami azért kell, hogy feldolgozzam a traumát?
Arról nem is beszélve, hogy ha egyértelmű, hogy te voltál a hibás, engem akkor is basztatni fognak.
Persze én is szoktam tilosban járni gyalog, nincs ezzel gond, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy igenis veszélyeztetsz mást is.
Valószínűleg azért nem kapcsolják sárga villogóra, mert tisztában vannak azzal, hogy abban a pillanatban megszaporodnának a balesetek, éppen az ilyenek miatt, mint Te. Képzeld el, hogy már piros lámpánál is megfordul a fejedben, hogy ÁTMENJEK-E, pedig látod, hogy PIROS, azaz TILOS! Vajon megadnád-e az elsőbbséget adott esetben?
Valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy ez az ország ott tart, ahol éppen. És természetesen mindig az a sértődött, aki megszegi a szabályt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
01:56-nak: "Egy olyan kereszteződésről van szó, ami teljesen belátható és sehonnan se jönnek, se szemből, se jobbról, se balról és mögötted sincsenek, magyarul üres az egész út. Este 22:00 után.." A kérdés ilyen feltételekre vonatkozott, és én ebben a tudatban válaszoltam rá.
Namármost ha egyértelműen ÜRES egy jól belátható kereszteződés, akkor nem fogok ott szobrozni három percet este tíz után csak azért, mert a lámpa éppen piros. Ennyire jókislány azért nem vagyok. Normálisabb helyeken ilyenkor átkapcsolnak folyamatos sárga villogóra.
13:39-nek
Azok a helyek azért normálisak, mert normálisak az emberek. A normális kifejezés többek között azt is jelenti, hogy betartod a normákat. Pl.miattad sem lehet itt kikapcsolni a lámpákat.
Vannak ésszerű szabályok, és ésszerűtlenek. Ésszerűtlen két főút kereszteződésébe állandó sárga villogót telepíteni, ez biztos receptje a súlyos baleseteknek, ellenben ésszerű a villogót kicserélni körforgalomra.
És ésszerűtlen dolog este tíz után illedelmesen állni a piros lámpa előtt gyalogosan, egy olyan kereszteződésben, "ami teljesen belátható és sehonnan se jönnek, se szemből, se jobbról, se balról és mögötted sincsenek, magyarul üres az egész út."
Ne tudom, hogy nem lehet ezt megérteni.
14:46 - Látom Te vagy az egyetlen aki ezt megértette :))
Ez az út már nagyon kül-kül város és este szinte 0 a forgalom rajta. Na már most ha teljesen belátható a kereszteződés, magyarul megyek 50-60-al és minden irányba ellátok és nem jön senki / gyalogos sincs sehol /, akkor szerintem is tök fölösleges megállni. Nem értem miért nem állítják át a lámpát, tényleg semmi értelme nincs. Csak magaddal cseszel ki, mert le kell lassítanod, megállni, majd újra elindul tök fölöslegesen, mert sehol sincs senki. Múltkor így átmentem és a tükröt néztem vagy 1,5 percig és egy lélek nem jött se mögöttem se előttem se szembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!