Szerintetek bizonyos helyeken nem lenne jobb ha lakott területen kívül akár 110-el is lehetne menni?
Tegnap "országjáráson" voltam, és rengeteg falu között voltak jó minőségű utak (persze nem ez volt a jellemző) és volt ami még széles is volt, a forgalom csekély, és szerintem ember legyen a talpán aki ezeken végig bír menni 90-el,úgy hogy nem őrül meg a végén.
Én 120-al mentem, a 130-at már szégyelltem volna mert mégsem autópálya, de még 120 mellett is sorban előztek, és én is csak 2 autót előztem meg ezzel a sebességgel.
Aztán ott voltak a "hullámvasút" utak, ott meg 90 SE lehetett menni, kivétel terepjáróval.
Kérdező, csak szólok, hogy jelenleg is megengedik a 110-et ott, ahol az út valós műszaki paraméterei (melyek NEM azonosak az általad vélt paraméterekkel) azt megengedik. Ld. 3-as út északi vége, 21-es, 4-es előzési szakaszai, stb. Az általad említett útszakaszon lehetnek olyan szintbeli kereszteződések, amelyeket talán észre sem vettél vagy esetleg nincs a gyalogosoknak, kerékpárosoknak alkalmas alternatív útvonal.
Nekem az a véleményem, hogy gondos útvonaltervezéssel és pontos elindulàssal egyáltalán nem nehéz visszaengedni a pedált 90-nél. Ha tudod,hogy az úti célodhoz tuti időben oda fogsz érni, akkor kůrvára nem fog gondot okozni a sebességkorlátozás betartása.
Ha pedig úgy gondolod, belefér plusz 20-30 km/h, akkor nézz ki a 24-es út és a görgőbikki erdészeti út kereszteződéséhez. Ott is úgy gondolta a motoros, 60 helyett a 90 okés. De kijött elé egy KRAZ, melynek vezetője egyszerűen nem is láthatta még a manőver kezdetekor, úgyhogy vigyél egy szál virágot az emlékművére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!