Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek bizonyos helyeken...

Szerintetek bizonyos helyeken nem lenne jobb ha lakott területen kívül akár 110-el is lehetne menni?

Figyelt kérdés

Tegnap "országjáráson" voltam, és rengeteg falu között voltak jó minőségű utak (persze nem ez volt a jellemző) és volt ami még széles is volt, a forgalom csekély, és szerintem ember legyen a talpán aki ezeken végig bír menni 90-el,úgy hogy nem őrül meg a végén.

Én 120-al mentem, a 130-at már szégyelltem volna mert mégsem autópálya, de még 120 mellett is sorban előztek, és én is csak 2 autót előztem meg ezzel a sebességgel.

Aztán ott voltak a "hullámvasút" utak, ott meg 90 SE lehetett menni, kivétel terepjáróval.

2015. ápr. 5. 10:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ahol a forgalmi viszonyok tényleg olyanok ott engedik is KRESZ táblákkal a nagyobb sebességet, pl.: Algyő-Hódmezővásárhely között, 4-5 km-es szakaszon 100 km/h-s tábla van, 4 sávos, középen elválasztott út. Elvileg az Algyő-Szeged közötti szakasz is ilyen lesz. Sőt még Hmvhely belterületén 2 km-es szakaszon külön 70-es tábla van. De ezek a helyek tényleg olyanok amik lehetővé is teszik ezt, de elképzelni se tudnám, hogy mi lenne, ha legális lenne 110-el menni, autópályán pedig 130-al... utóbbin is a kamionok, buszok 90-nel mehetnek, ha ilyen nagy sebesség különbség lenne a személyautók és a nagyobb járművek közöt akkor sztem káosz alakulna ki.
2015. ápr. 5. 16:38
 12/15 anonim ***** válasza:
Akarom írni 160...
2015. ápr. 5. 16:39
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, csak szólok, hogy jelenleg is megengedik a 110-et ott, ahol az út valós műszaki paraméterei (melyek NEM azonosak az általad vélt paraméterekkel) azt megengedik. Ld. 3-as út északi vége, 21-es, 4-es előzési szakaszai, stb. Az általad említett útszakaszon lehetnek olyan szintbeli kereszteződések, amelyeket talán észre sem vettél vagy esetleg nincs a gyalogosoknak, kerékpárosoknak alkalmas alternatív útvonal.

Nekem az a véleményem, hogy gondos útvonaltervezéssel és pontos elindulàssal egyáltalán nem nehéz visszaengedni a pedált 90-nél. Ha tudod,hogy az úti célodhoz tuti időben oda fogsz érni, akkor kůrvára nem fog gondot okozni a sebességkorlátozás betartása.

Ha pedig úgy gondolod, belefér plusz 20-30 km/h, akkor nézz ki a 24-es út és a görgőbikki erdészeti út kereszteződéséhez. Ott is úgy gondolta a motoros, 60 helyett a 90 okés. De kijött elé egy KRAZ, melynek vezetője egyszerűen nem is láthatta még a manőver kezdetekor, úgyhogy vigyél egy szál virágot az emlékművére...

2015. ápr. 5. 18:54
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát a kamionosok megengedett sebességét is fel kéne emelni autópályán 90-ről. Minimum 110-re. Baromi rossz lehet 90-el végig szenvedni ilyen távokat.
2015. ápr. 5. 21:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Jó kérdés az autópályán 160. Bizonyos szakaszokon támogatnám. Viszont akkor mindenki 180-al küldené neki, aki eddig is 150-el autózott. És többen lennének, akik fogyasztás, tapasztalatlanság, stb. miatt nem használnák ki a 160-at, így többen is éreznék úgy, hogy feltartják őket. Viszont akkor egy 90-es kamion sort 120-al előzőhöz már 60-as sebesség különbség lenne, ami sokkal veszélyesebb tud lenni. Szvsz akkor mehetne ez teljesen nyugodtan, ha 3 sávos pályák lennének. Amúgy meg menjen mindenki annyival, amennyivel akar, csak ne "büntessen" senki lökhárítóra tapadva azért, mert a másik betartja a szabályokat. (Félreértések elkerülése végett, természetesen a jobbra tartás szabályát is betartva.)
2015. júl. 4. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!