Úl trafipaxnâl menyi a türéshatár 50 helyett 55 el mentem. Az még belefér?
Remélem nem.
Nem hiszem el, hogy valaki ne tudná azt, hogy az 50 az 50. Nem olyan bonyolult szám...
Szóval nem hasznos az, hogy az 50=50.
Mivel úgy vettem észre, hogy elég sokan vannak itt, akik a legalapvetőbb KRESZ-ismeret nélkül vezetnek, azok számára egy kis információ: a szabálygyűjteményben írt sebességhatárok a maximális megengedett sebességhatárt jelzik, nem pedig a kötelezően előírt haladási sebességet. Például a lakott trületen érvényes 50 km/h nem azt jelenti, hogy itt 50+/-15 km/h az elfogadott sebességérték, hanem 0-50 km/h határok között legális. Járművezetői tanfolyamokon ezt is tanítják, érdemes lenne egy ilyet elvégezni, mielőtt valaki gépjárművet vezetne. Ha valaki kijárta az általános iskola első osztályát, annak számára nem jelent problémát annak eldöntése, hogy az 55 a 0 és 50 közé esik-e. Tehát mi is a kérdés?
Alex Fly látom te se vezetsz sűrűn, vagy leginkább soha, vagy csak előadod az önkéntes rendőrt.
Viccet félretéve, 50-es övezetben 66-tól van 30 ezres bírság, amit írtak valóban igaz, hogyha megállít a rendőr akkor akár 60-ért is adhat bírságot, de ez mondjuk, úgy nem annyira életszerű.
Én 15 éve vezetek napi szinten, ilyenre egyszer került sor, hogy gyorshajtásért vettek ki a sorból.
(64-el mentem lakott területen, kivettek a sorból, kemény 5 ezer forintos helyszíni bírság volt...)
Életszerű az, hogy kiküldik csekken, ott pedig a fent leírt sebesség a mérvadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!