Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha valakit "üldözőbe" vesznek...

Ha valakit "üldözőbe" vesznek a rendőrök az rögtön rájön?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem mert a lakhelyemtől nem messze van 2 falu amelyek között nagyon hosszú egyenes út szakasz van, itt lehet ám menni, és egy régebbi Audi A6-os iszonyú nagy sebességgel előzte az autókat visszatérés nélkül, megbecsülni sem tudom mennyivel mehetett, aztán rá pár másodpercre egy Opel rendőrautó hasonló tempóban veszettül szirénázva ment utána, azt hittem már valami igazi üldözésbe csöppentem, de aztán végül a falu határban ott állt az Audi, mögötte a rendőrautó és a sofőr bent ült a két rendőr meg ott állt, nem bántották, sima igazoltatásnak tűnt.

Számomra egyértelmű volt,hogy az Audi után mennek, de akkor ezek szerint az Audisnak fel se tűnt?Mennyi idő ezt felfogni,hogy "engem akarnak"?Mert én mióta vezetek még sosem villogtak le,így fogalmam sincs.

2015. márc. 2. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha 150-el mégy a 90-es szakaszon, akkor nem nehéz rájönni...
2015. márc. 2. 20:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát, pedig nagyobb összegben mernék arra fogadni,hogy ez nem 150-el ment és szerintem elég egyértelmű volt a dolog.
2015. márc. 2. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Rosszul következtetsz. Az Audis nagyon is tudta, hogy ő után szaladnak a rendőrök. Nem azért nem lassított, mert nem vette észre, hanem azért, mert az a 300 ezer neki semmi, amire leveszik, de nehogy má egy fakabát diktáljon.

Te pedig azért nem lassítasz, mert biztos vagy benne, hogy törvénytisztelő polgárként semmi dolgod nincs a rendőrökkel, s viszont.

2015. márc. 2. 20:49
 4/8 A kérdező kommentje:
De mint mondtam ez nem egy új Audi volt, a 2000-es évek elejéről való, ha meg 180-al elsüvít mellettem egy rendőrautó akkor nyilván nem utánam jönnek.
2015. márc. 2. 21:06
 5/8 lupara ***** válasza:
Kellő figyelemmel vezetve,gyorsan rájössz a rendőrök szándékára.Régebben megelőztek,és kimutattak jobbra,vagy előtted haladva bekapcsoltak egy "ELLENŐRZÉS"feliratú fénytáblát,a hátsó ablakukban.Újabban mögötted haladva fényhidat bekapcsolva követnek,és nem előznek meg.Ha ettől nem lenne elég meleged,kapcsolják a szirénát.Esetleg ott van még az "Úr hangja",hangosbeszélőn felszólitanak,húzódjon félre álljon meg.Ennyi elég szokott lenni.
2015. márc. 2. 21:10
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

"a sofőr bent ült a két rendőr meg ott állt, nem bántották, sima igazoltatásnak tűnt"

Ez aranyos.

Miért mit vártál? Hogy kirángatják a kocsiból a gyorshajtót, és összeverik, vagy lesokkolják?

Ilyenkor megkérdezik, elismeri-e a szabálysértést, ha igen, megírják a papírt, és mindenki megy amerre lát.

Hidd el, észreveszed, ha téged követnek.Ha nem is rögtön, akkor is a tudtodra adják.

2015. márc. 2. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az Audis ment is tovább, max belekötöttek valami kis apróságra, amiért kapott egy 30 ezres büntetést, hacsak nem fényképezték le.

Ja és lehet az Audisnak az is megfordult a fejében, hogy lelép, csak közben meggondolta magát.

2015. márc. 3. 13:16
 8/8 anonim válasza:
Kb. egy fél óra alatt fel lehet fogni, hogy üldöznek, de ha hangosbeszélőbe felolvassák a rendszámod akkor hamarabb is.
2015. márc. 20. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!