Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hűtőrács megvilágítása szabályos?

Hűtőrács megvilágítása szabályos?

Figyelt kérdés

Egy f astrán láttam így kivilágítva a hűtőrácsot. A parkolóban állt. ( Le is fotóztam ) Menet közben ez szabályos gondolom a parkolóban állva nem nagyon van jelentősége.Nekem is tetszik megcsinálnám én is ha nem ütközik valamilyen KRESZ szabályba.

[link]

2015. jan. 16. 20:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Elvileg a forgalom többi résztvevőjét semmilyen módon nem vakíthatod el és nem vonhatod el a figyelmüket. Az más kérdés, hogy a kamionok és teherautók nagy részén 6000 LED világít az arcodba és nyugodtan mászkálnak vele. A tuti tippem az, hogy külön kapcsolót építs be a plusz világításoknak. Ha gondolod be tudod kapcsolni, ha gond van akkor csak kinyomod.
2015. jan. 16. 21:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Igazából nem lehetne. Még a parkolóban sem. A KÖHÉM rendelet tiltja a felszerelését, mert az engedélyezetten túl nem lehet többet felszerelni. Hiába ad vagy nem ad ki előre fényt. Pontosabban az "iránya" mindegy már, mert az a lényeg, hogy látszik.

De külön kapcsolóra tedd. Nem szoktak a rendőrök ilyennel foglalkozni ha nem zavaró. Főleg nem a parkolóban.

2015. jan. 16. 21:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Beszéltem a sráccal aki ezt az autót csinálta Neki is külön kapcsolón van. Még nem szóltak érte a rendőrök de menet közben nem használja (elmondása szerint)
2015. jan. 16. 22:06
 4/4 anonim ***** válasza:

A középen zölden világító Opel embléma eleve szabálytalan, hiszen előre csak fehér fény világíthat.

De ha szerzel "E" jelzésű LED-es fehér lámpát, akkor felszerelheted.

Részletek a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendeletben.

2015. jan. 17. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!