Mennyire fontos, hogy a hátsó tengelyen egyforma gumi legyen egy elsőkerék hajtású kocsin amin van ABS? Mármint a mérete ugyan az, (175/60/14) csak a mintázata más?
Egy tengelyre nem tehetsz különböző mintázatú gumit, a szerkezete meg mind a négy guminak azonos kell legyen (radial, vagy diagonal)
Mintázat lehet különböző az első és a hátsó tengelyen, de egy tengelyen mindkét guminak azonos mintázatúnak kell lenni.
Most arról szól a kérdés, hogy a hátsó tengelyen lehet- két különféle mintázatú gumi? Mert akkor én igencsak félreértettem ( nekem úgy jött le, hogy első és hátsó tengely viszonyáról van szó).
Én már láttam olyan rendőrt aki nézte a gumi mintázatát, természetesen egy tengelyen azonos gumiknak kell lennie.
Ha eltérő a mintázat, akkor előfordulhat, hogy eltérő lesz a víz-,latyak- és hókiszorítása a gumiknak, ami miatt nem lesz egyforma a két gumi oldalvezető ereje, aminek egyenes következménye lehet a kicsúszás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!