Ma postázták a barátom jogosítványát. Tényleg veszélyes mellé beülnöm?
A szüleim szerint nem szabadna az első útjait úgy megtennie ,
hogy nincs mellette olyan személy aki tud vezetni.
Bérelt autóval szeretne elvinni a városba kocsikázni.
Mit tanácsoltok ti? ( akik nem a szüleim :) )
"Az utak rémei inkább fiúk,"
Ezt cáfolnám. Annyi idióta pitsa van az utakon, hogy az őrület.
Lakott területen belűl szeretne vezetni így az első "önálló" kocsikázásnál.
24-éves,szerintem ha hibázna az biztos nem a "menőzés" miatt lenne.
Nyugodt természetű.
Majd kiderül....
Na de akkor lássuk be a kölcsönzők sem tartják túl biztonságosnak a friss jogsit, ha nem adnak autót ki a részükre. Megjegyzem teljesen jogosan :-)
Bár az is igaz semmi garancia nincs, hogy valakinek 5 éves a jogsija és lehet életében vezetett 6x mert nincs kocsijuk. (Halk megjegyzés ez meg minek csinálja meg a jogsit addig). Rutinja egyiknek sem lesz.
Nem mindegy az sem, hogy hol, és mikor szándékoztok kocsikázni.
Ingerszegény környezetben, gyér forgalomban, egyszerű közlekedési helyzeteket feltételezhetően gond nélkül megold, de egy nagyvárosi csúcsforgalomba egyedül visszamenni csak némi előgyakorlás után ajánlott, amikor már valóban kellően magabiztos, és nem felelőtlenül merész (ezzel nem minősítem, csak kérdés, hogy milyen lesz kezdetben, amikor már nincs ott mellette az oktató)
Azt a módszert ajánlott követni, amit már az oktatóval végig járt: előbb kis forgalmú, csendes utakon közlekedni, aztán fokozatosan menni be a sűrűbb, összetettebb, forgalmi helyzetekbe.
"A szüleim szerint nem szabadna az első útjait úgy megtennie , hogy nincs mellette olyan személy aki tud vezetni."
Ez egy baromság! Vajon mit tud csinálni egy normál (nem oktató) autóban vészhelyzetben a jobb egyből? Berántja a kéziféket, vagy belenyúl a kormányzásba és felborítja az autót? Vagy mit?
Ha kapott jogsit, tud vezetni, és vezethet amikor már a kezében van a plasztik kártya, és természetesen a felelősség is az övé. Hiába ül mellette apja-anyja az viszi el a balhét aki vezet, és a jobb oldalon a sikítás nem segít!
Huhhh... :)
Kihozta az autót ,aztán eljött értem.25kn t kisértem el,zavarban volt és NAGYON óvatos akart lenni.
Többször lefulladt az autó menetközben.Párszor rángott is.
Dudáltak kíméletlenűl,amitől még jobban zavart volt.
Remegett a lábam nem ültem még kezdő mellett.
Nagyon sajnáltam őt mert szomorúnak tünt.
Nem feltétel de szerintem nem árt egy rutinos vezető mellé.
Pl. Én figyelmeztettem hogy azért dudálnak mert nekünk szól a zöld nyíl.
Többet vállalt a kelleténél, olyan helyzetekbe ment be, amit nem elsőre kellett volna bevállalnia, s valószínűleg nem tett jót az önbizalmának a lefulladás, a többiek türelmetlensége.
Ezért javasoltam, hogy először kisforgalmú utakon közlekedjetek, szokja azt, hogy egyedül vezet, nincs ott az oktató, aki kisegítse. A hibák oka idegesség volt, s ha csöndesebb helyeken közlekedtek, lehet nem is lett volna gond, le sem fullad, de ha mégis, egyszerűen kikerülnek benneteket, lámpás kereszteződésekben erre nincsen mód, ott menni kell(ene) a forgalommal.
Elsőre nem volt az annyira rossz, mint ahogy esetleg gondolja, de legközelebb kérd meg, hogy ne azonnal a csúcsforgalomban gyakoroljon.
Az oktatója megtanította az alapokra, de a tanulás igazából most következik.
Sok oktatónál szlogen: "Ott, és akkor, majd jusson eszedbe!" - ők ezt tudják adni az alapok mellé, a gyakorlatot a vezetőnek kell hozzáadni, úgy, ahogy az oktatóval is történt: fokozatosan, amikor már az egyszerű feladatokat magabiztosan tudja végrehajtani, csak akkor menni nehezebb forgalmi helyzeteket is rejtő helyekre.
elöző vagyok
Igy ahogy bátyám csinálta tényleg segítség volt.Nem tudom mi lett volna ha egyfolytában beleszólt volna hogy ne igy fogjam a kormány ne igy előzzek...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!